Bijeenkomst azc Vlissingen rustig verlopen (video)

Bijeenkomst azc Vlissingen rustig verlopen (video)
Bijeenkomst azc Vlissingen rustig verlopen (video) © OZ
bijeenkomst AZC Baskensburg

Tegen

VLISSINGEN - Vlissingen wil op de sportvelden bij sporthal Baskensburg een tijdelijk azc om 300 asielzoekers op te vangen. Dat gaat om een periode van vijf jaar. De gemeente wil tijdens twee informatiebijeenkomsten de mening horen van de inwoners. Sommige mensen zijn ronduit tegen, anderen zijn bezorgd en willen graag meepraten en er zijn ook fervente voorstanders van de komst van de asielzoekers.
Angst
"Vlissingen heeft al genoeg aan zichzelf", zei een van de bezoekers. "Dan moeten we dit er niet nog eens bij willen." Een andere man wil graag als vrijwilliger aan de slag: "Het lijkt me leuk om de asielzoekers te leren kennen. Maar we moeten wel oog hebben voor de angst die sommige mensen hebben. Iets onbekends boezemt vaak vrees in, dus we moeten er voor zorgen dat we laten zien wie die asielzoekers zijn."
ITEM bijeenkomst AZC Baskensburg

Onzin

Een echtpaar uit de buurt, met jonge kinderen, wil graag de vinger aan de pols houden. "We willen zien wat het gaat brengen. Als er zaken mis gaan, zullen we dat zeker melden. Maar we zijn zeker niet tegen de opvang", zei de vrouw van het stel. "Maar ik weiger te geloven dat onze kinderen nu niet meer buiten kunnen spelen omdat het gevaarlijk zou zijn. Dat is echt onzin", voegt haar man er aan toe.