Zeeland wordt wakker: azc, kerntransport en lassimulator

Zeeland wordt wakker: azc, kerntransport en lassimulator
Zeeland wordt wakker: azc, kerntransport en lassimulator © OZ
© OZ

Azc

OOST-SOUBURG - De eerste informatiebijeenkomst over de mogelijke komst van een azc in Vlissingen is rustig verlopen. Tientallen mensen gingen in gesprek met de gemeente Vlissingen, de politie, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Vluchtelingenwerk.
© OZ

Kerntransport

Vanuit Borssele is dinsdagmiddag een kerntransport vertrokken naar Frankrijk. Volgens EPZ gaat het om drie containers met afgewerkte splijtstof die per trein naar Cap de la Hague worden vervoerd.
© OZ

Lassimulator

Een unieke lassimulator moet ervoor zorgen dat leerlingen van de Scholengemeenschap Nehalennia beter leren lassen. De simulator is geschonken door een stichting die jongeren warm wil maken voor de metaalsector.
Lassimulator-ZNO160419VJ
© OZ

Vluchtelingen

Op Schouwen-Duiveland zijn zo'n 225 vluchtelingen welkom. Dat zegt burgemeester Gerard Rabelink namens het dagelijks gemeentebestuur. De vluchtelingen kunnen voor twee jaar onderdak krijgen, maar waar is nog niet duidelijk.
Poster FFA langs de Schroeweg in Middelburg
Poster FFA langs de Schroeweg in Middelburg © OZ

Merkel-rel

De organisatie van de Four Freedoms Awards heeft geen spijt van de keuze voor Angela Merkel. De Duitse bondskanselier krijgt donderdag in Middelburg de prestigieuze onderscheiding, maar ligt in eigen land onder vuur vanwege de vrijheid van meningsuiting. Volgens commissaris van de Koning Han Polman doet de rel niets af aan de verdiensten van Merkel.
Han Polman over Merkel
Lees verder: Merkel-rel geen invloed op Four Freedoms Award

Weer
Het is vandaag in Zeeland een mooie lentedag met veel zon en nauwelijks bewolking. Bij een zwakke tot matige noordoostenwind wordt het 13 of 15 graden, in Zeeuws-Vlaanderen lokaal iets warmer.

LIVE
Nieuws, weer en verkeer live op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!