'Alleen eet ik binnen vijf minuten, dit is veel gezelliger' (video)

'Alleen eet ik binnen vijf minuten, dit is veel gezelliger' (video)
'Alleen eet ik binnen vijf minuten, dit is veel gezelliger' (video) © OZ
Ouderen Noord-Beveland eten gezamenlijk
KAMPERLAND - Voortaan zelf betalen
De gemeente Noord-Beveland vindt het "belangrijk dat iedereen met plezier op het eiland woont" en biedt daarom de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. De eerste drie bijeenkomsten werden aangeboden door de gemeente, maar in het vervolg moeten de ouderen betalen voor de maaltijd.

Geen obstakel

Wethouder Anja Slenter van de gemeente Noord-Beveland verwacht dat dit mensen niet tegen gaat houden. "Ze betalen nog geen 8 euro voor een voor- hoofd- en nagerecht", zegt ze. Maar hoeveel mensen er ook komen, eens in de maand gaat het zeker door. "Al komen er maar 10 man, dan willen we het ook organiseren", zegt ze.
Ouderen eten gezamenlijk in Noord-Beveland
Ouderen eten gezamenlijk in Noord-Beveland © OZ
Spelletje
Mensen hoeven na de maaltijd niet meteen naar huis. Het is ook mogelijk om samen na te praten en bijvoorbeeld een spelletje te doen. "Het is heel gezellig", zegt een van de bezoekers. "Anders eet ik altijd alleen en ben ik in vijf minuten klaar. Dit is veel leuker."
Gezellig
Soortgelijke initiatieven zijn er op meerdere plaatsen in Zeeland, zoals in Reimerswaal. De lunch daar wordt georganiseerd door verschillende zorgaanbieders en vindt iedere tweede dinsdag van de maand plaats onder het motto ‘gezellig even samen uit, lunchen met anderen en lekker eten’. Dat is overigens niet alleen voor zestigplussers maar voor iedereen die daar naartoe wil.