KNRM redt hert uit vaargeul Westerschelde

KNRM redt hert uit vaargeul Westerschelde
KNRM redt hert uit vaargeul Westerschelde © KNRM Breskens

VLISSINGEN - — KNRM Breskens (@KNRMBreskens)
">

Uitwijkingsmanoeuvre

Een langsvarend schip moest voor het zwemmende hert uitwijken. "Gelukkig was de bemanning van het schip op tijd geïnformeerd en konden ze op tijd een uitwijkingsmanoeuvre maken", zegt strandwacht Albert Dijkstra. 

Geslaagd

Rond 08.35 uur werd de KNRM-reddingboot uit Breskens opgeroepen. De bemanning van reddingboot de Zeemanshoop wist het dier terug te drijven richting het Nollestrand. Toen het hert aan wal kwam, rende het dier meteen richting het bos achter de duinen. "Een geslaagde reddingsactie", vindt Dijkstra.

— KNRM (@KNRM)
">

Onderkoeld

Even had Dijkstra weinig hoop op een goede afloop. Het hert was zo ver de Westerschelde op gezwommen dat het dier niet meer met het blote oog te zien was. "Ik dacht: die is er geweest. Want met dat koude water raakt zo'n dier natuurlijk al snel onderkoeld."

'Onnodige stress'

"We hadden dan ook dekens klaarliggen om het dier op te warmen", vervolgt Dijkstra. "Maar toen het hert weer aan wal kwam, was het zo alert en fel dat we besloten hebben om niet te proberen om hem te vangen. Dat zou alleen onnodige stress veroorzaken."