Studentenvereniging mag in postkantoor blijven borrelen

Studentenvereniging mag in postkantoor blijven borrelen
Studentenvereniging mag in postkantoor blijven borrelen © OZ
Studentensoos (archief)
Studentensoos (archief) © OZ
MIDDELBURG - Bezwaar
Ongeveer veertig buurtbewoners richtten na de komst van de sociëteit naar de Lange Noordstraat een vereniging op omdat zij overlast vreesden. Zij gingen in 2012 tegen de vergunningaanvraag in bezwaar. Volgens de Raad van State was de vrees onterecht. De gemeente Middelburg heeft volgens het hoogste rechtsorgaan geen enkele gegronde klacht ontvangen.
Lees ook:
Oude postkantoor voorlopig nog geen studentensoos
Roosevelt- studenten feesten in oude postkantoor

Buurtvergaderingen
Volgens Joery de Vos, secretaris van de studentenvereniging, is het contact met de buurt de laatste jaren erg verbeterd. Zo is er elke drie maanden een vergadering met de buurt. "De laatste twee vergaderingen zeiden buren dat ze helemaal geen klachten hadden en dat ze het eigenlijk wel gezellig vonden, zo'n vereniging in hun straat. Sterker nog, ze vonden het jammer dat zij nooit naar binnen mochten", aldus de opgeluchte secretaris.

Borrel
Helaas voor de buurtbewoners betekent deze uitspraak niet dat ze nu wel plots naar binnen mogen. Volgens de vergunningsvoorwaarden mogen alleen mensen die aan het University College Roosevelt verbonden zijn de sociëteit binnen. Buurtbewoners kunnen daarom vanavond alleen langs het pand lopen om door de ramen te zien hoe de studenten hun overwinning vieren.
hoger beroep studenten_2