Gelok en Mulder teleurgesteld in Brabantse collega's

Gelok en Mulder teleurgesteld in Brabantse collega's
Gelok en Mulder teleurgesteld in Brabantse collega's © OZ
De kerncentrale bij Borssele
De kerncentrale bij Borssele © OZ
MIDDELBURG - Niet serieus
De Zeeuwse veiligheidsregio wordt volgens de burgemeesters niet serieus genomen door de Brabanders. Zo riep burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom onlangs in de media op om kerncentrales te onderwerpen aan Europese testen.
Lees ook: Burgemeester: 'Regel vergunningen kerncentrales Europees'

Testen
Burgemeester Mulder begrijpt dat niet omdat dat al gebeurt onder toeziend oog van de Veiligheidsregio Zeeland. "De Brabantse gemeente doen vreemde uitspraken over Europese testen", zegt Mulder tijdens de vergadering van de veiligheidsregio. "Die uitspraken slaan nergens op."
Kennis
Eerder bood burgemeester Gelok al aan om de nucleaire kennis van burgemeesters en gemeenteraden in West-Brabant bij te spijkeren. Dat deed hij nadat daar zorgen waren ontstaan over de kerncentrales die hij dacht weg te kunnen nemen met voorlichting. Dat is ook gebeurd volgens Gelok, maar zijn ambtsgenoot uit Bergen op Zoom heeft zich daarna alsnog aangesloten bij een Europese club tegen kernenergie. "We proberen informatie te geven, maar dat heeft blijkbaar geen zin", aldus Gelok. 
Zakelijk
Beide burgemeesters hopen dat het verschil van mening zakelijk kan worden opgelost en met de goede informatie. Burgemeester Mulder laat weten op korte termijn met burgemeester Petter te gaan bellen.