Actiegroep: applaus nooit bedoeld als demonstratie

Actiegroep: applaus nooit bedoeld als demonstratie
Actiegroep: applaus nooit bedoeld als demonstratie
© OZ

Middelburg geel kleuren

MIDDELBURG - De actiegroep had als doel op 21 april de stad geel te kleuren en een eerbetoon te brengen aan Angela Merkel en de andere winnaars van de FFA's. De rechts-radicale protestgroep Voorpost maakte daartegen bezwaar. Deze groep mag alleen in een speciaal vak bij de Dam staan en niet in de buurt van de uitreiking.

Demonstratievak

Burgemeester Bergmann gaf Voorpost gelijk; de actie van Middelburg 21 april zou ook een manifestatie zijn. Daarom mag het eerbetoon alleen worden uitgevoerd in het daarvoor bestemde protestvak aan de Kanaalweg.

Begrip

De Feijter: "Ik snap de argumentatie van de burgemeester wel, maar we zijn totaal geen demonstratiegroep. We wilden alleen maar laten zien dat mensen in nood hier welkom zijn en de laureaten een hart onder de riem steken."
Woordvoerder Ria de Feijter

Actie van de baan

De actievoerders zijn niet van plan in het protestvak te gaan staan. "Daar gaan we niet aan beginnen. De actie gaat helaas niet meer door." Toch roept de woordvoerder van Middelburg 21 april mensen nog steeds op in geel naar de uitreiking van de FFA's te komen.