Verbouwing ADRZ Vlissingen bereikt zijn hoogste punt

Hoogste punt ziekenhuis

Drie keer zo klein

VLISSINGEN - Eind februari startte de verbouwing van het ziekenhuis. Er komt een nieuwe ingang en nieuwe poliklinische behandelkamers. Het ziekenhuis is straks 11.000 vierkante meter en dat is drie keer zo klein als voorheen. Het verbouwde ziekenhuis dient vooral voor zorg op afspraak. Daardoor zijn er minder bedden nodig dan voorheen. 
© OZ

Twintig miljoen

Het hele project kost 20 miljoen euro. De helft daarvan heeft Zeeland Investment Beheer van de Zeeuwse ondernemer Van Koeveringe opgehaald via crowdfunding. 650 voornamelijk Zeeuwse particuliere en zakelijke investeerders hebben geld in het ziekenhuis gestoken. Niet eerder is er in Nederland een crowdfundingsactie gestart voor het financieren van een ziekenhuis.
Langslepende kwestie
Er is jarenlang gesteggeld over nieuwbouw of verbouw van het ziekenhuis. Onderzoeken hiernaar hebben miljoenen euro's gekost. In 2008 waren er al ideeën voor een nieuw ziekenhuis op de Mortiere, op de grens van Vlissingen en Middelburg. In 2012 kwam de ziekenhuisdirectie weer met een ander plan voor een nieuw ziekenhuis nabij de N57 en vorig jaar werd eindelijk besloten om het huidige pand te verbouwen omdat nieuwbouw te duur is.
Hoogste punt ziekenhuis ITEM
Planning
In mei moet de nieuwe ingang klaar zijn en begin september kunnen de eerste patiënten in het nieuwe gedeelte verblijven. Daarna wordt er gestart met de verbouwing aan de zuidkant van het pand. Daar komt wellicht een huisartsenpost en ruimtes die verhuurd kunnen worden aan fysiotherapeuten.