Postbode vindt peperdure saxofoon bij voordeur

© OZ
MIDDELBURG - Routine
Schieman kwam vannacht om 00.15 uur thuis van een avond lesgeven aan de Zeeuwse Muziekschool tegenover zijn huis aan de Kuiperspoort. Bij zijn voordeur vergat hij de saxofoon binnen te zetten. "Ik had meerdere koffers bij, was moe, moest naar de wc", zegt hij. "Het is een routinehandeling die je dan vergeet."
Nuchter
's Ochtends kwam hij erachter dat zijn saxofoon, een Selmer Mark VI die vele duizenden euro's waard is, niet binnen stond. In paniek raakte hij niet. "Ik ben een nuchter mens. Ik kan wel in huis rondrennen, maar daar schiet je niets mee op."
Postbode
Bij navraag bleek dat een postbode het instrument 's ochtends bij zij voordeur aantrof en voor de zekerheid meenam naar het gemeentehuis. Daar kwam het instrument op de site bij verloren voorwerpen. "Wat wel grappig was, was dat de postbode aangaf dat het ging om een trombone."

Stradivarius

Hij is blij dat de postbode hem meenam en zijn de saxofoon niet is gestolen. "Het is zo'n uniek instrument. Vergelijkbaar met een Stradivarius-viool. Er zijn er maar weinig van in de wereld. Het is niet te vervangen." Schieman bespeelde het kostbare instrument overigens ook in het lied 'Liefs uit Londen' van Bløf.