Handgemaakte wielerpakjes in trek bij RFTR-deelnemers (video)

Handgemaakte wielerpakjes in trek bij RFTR-deelnemers (video)
Handgemaakte wielerpakjes in trek bij RFTR-deelnemers (video) © OZ
Evelien knipt alle onderdelen
Evelien knipt alle onderdelen © OZ

Zeeuwse handvlijt

WOLPHAARTSDIJK - De bestellingen blijven maar binnenstromen. Voor veel deelnemende Zeeuwse bedrijven is het een must om een bedrijfspakje met logo te hebben tijdens de tocht. Het unieke aan de pakjes van Kees en Evelien is dat het een echt Zeeuws product is dat helemaal met de hand gemaakt wordt.
RFTR tenue

Uniek

Volgens Evelien is dat zelfs uniek in Nederland. "Grote bestelling worden vooral in Polen gedaan. Wij doen dus niet aan massaproductie." Sinds de komst van de Ride for the Roses merken ze dat de interesse in wielrennen is toegenomen in Zeeland. En daar profiteert het echtpaar dan weer van. Er worden nu zo'n 200 kledingstukken per week genaaid. "Mijn nichtje en zoon helpen nu met inpakken. Dat is heel fijn."
Familiebedrijf
Kees en Evelien zijn tien jaar geleden het bedrijf gestart in een schuurtje. Inmiddels hebben ze een kleine loods tot hun beschikking, waar ze  hun sportkleding knippen en bedrukken.
rftr tenue

The Ride

De familie Reijnhout doet in juni ook zelf mee aan de Ride for the Roses. In een zelfgemaakt shirt natuurlijk. Tijdens het rijden zien ze ook dit jaar weer veel van hun eigen producten rondrijden. En dan zijn ze best trots, hoewel "Niet op allemaal hoor. Alleen op de shirts die bijzonder zijn," zegt Kees lachend.