Zeeland wordt wakker: watersnoodmuseum, Delta en steenuil

Zeeland wordt wakker: watersnoodmuseum, Delta en steenuil
Zeeland wordt wakker: watersnoodmuseum, Delta en steenuil © oz
watersnoodmuseum
watersnoodmuseum © Omroep Zeeland

Jeugdmuseum

OOST-SOUBURG - Het Watersnoodmuseum krijgt 80.000 euro van het Mondriaanfonds om een Jeugdwatersnoodmuseum te maken. De jeugdroute komt in het bestaande museum. In de vier caissons worden speciale plaatsen voor jongeren ingericht, die vormen samen het jeugdmuseum.
Gebouw van Delta in Middelburg
Gebouw van Delta in Middelburg © OZ

Zelf kopen

Energiecoöperatie Qurrent roept Zeeuwen op om zelf eigenaar te worden van Delta. Als 10.000 Zeeuwen belangstelling hebben wil Qurrent kijken naar mogelijkheden voor zo'n overname.
Monumentale kastanjeboom Tympaanplein
Monumentale kastanjeboom Tympaanplein © OZ

Boom

Gaat de oude kastanjeboom op de Grote Markt in Middelburg het redden of niet? Boomdeskundigen die de gemeente Middelburg hebben geadviseerd, zijn pessimistisch. Anderen houden moed. Lees ook: Monumentale kastanjeboom vecht voor zijn leven.
De steenuil heeft bescherming nodig
De steenuil heeft bescherming nodig © Peter Boelee

Fonds

De steenuil in Midden-Zeeland krijgt hulp van het Zeeuws Steenuilfonds. De bedreigde vogel werd tot voor kort met succes beschermd met geld van de provincie, maar die subsidie is vanwege bezuinigingen stopgezet.

Weer

Vandaag is er vrij veel bewolking, maar soms is er ook even ruimte voor de zon. Er waait een matige en later vrij krachtige noordoostenwind en het wordt 11 tot 13 graden. In de loop van vanavond en vannacht kan er een beetje regen vallen.
LIVE
Nieuws, weer en verkeer live op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!