EK-shirt Van Breukelen niet meer in Zeeland

EK-shirt Van Breukelen niet meer in Zeeland
EK-shirt Van Breukelen niet meer in Zeeland © nnb

BURGH-HAAMSTEDE - — Sjoerd Mossou (@sjoerdmossou)
">

Zoektocht

Hans van Breukelen wil het shirt graag hebben voor een theatertour. Samen met voetbalcommentator Evert ten Napel gaat hij herinneringen ophalen aan het voor Nederland zo succesvolle EK. “We willen het gevoel van die bijzondere voetbalzomer terughalen en misschien dat het ook een alternatief is voor het gebrek aan Oranje-voetbal op tv dit jaar”, aldus Van Breukelen. “De eerste reacties op de voorstelling zijn enorm positief.”

— KNVB (@KNVB)
">
Indianen in Mexico
Direct na het EK voetbal werd het shirt van Hans van Breukelen weggeven bij een actie voor het goede doel. Het kwam toen in handen van de familie Aerts uit Burgh-Haamstede. ''De opbrengst ging naar arme indianen in Mexico'', weet zoon Dennis nog. Voor 7000 gulden werd het shirt geveild. Van Breukelen keepte zowel de halve finale tegen West-Duitsland, als de finale tegen de Sovjet-Unie in dat shirt. Het shirt heeft tot 2010 bij een horecagelegenheid op camping Duinrand gehangen.
Belletje
Door de tweets over de zoektocht kwam Dennis Aerts in contact met Hans van Breukelen. 'Ik moest hem helaas vertellen dat we het shirt verkocht hadden. Zes jaar geleden hebben mijn ouders het weggedaan, verkocht aan iemand in Utrecht.'' Hans van Breukelen, die zelf heel vaak op vakantie ging in Zeeland en dus dicht bij zijn shirt is geweest, zegt hoop te houden dat hij het shirt nog vindt. ''Ik wist zeker dat het in Zeeland terecht was gekomen, maar helaas is het verkocht. Nu ben ik druk aan het zoeken in Utrecht!'' 
Hans van Breukelen
Hans van Breukelen © nnb