Tip leidt agenten naar wietkwekerij

Tip leidt agenten naar wietkwekerij
Tip leidt agenten naar wietkwekerij © OZ
Wietplant
Wietplant © rechtenvrij
KRUININGEN - Wietlucht
Toen de agenten bij het pand aan het Eindje in de Rondte kwamen, roken zij direct een sterke wietlucht. Door een kier zagen zij twee mensen die de toppen van de wietplannen aan het oogsten waren. De agenten vroegen daarop toestemming aan de officier van justitie om het pand binnen te gaan. Terwijl zij wachten op toestemming, houden zij het pand in de gaten.
Toestemming
Nadat de toestemming binnen is, bellen de agenten aan bij de voordeur. Direct nadat de deur wordt open gedaan, houdt de politie twee mannen en een vrouw aan. Op de eerste verdieping vinden zij nog te vrouwen die aan het werk zijn. Alle vijf de verdachten zijn aangehouden. Het gaat om de bewoners van het huis (een 28-jarige vrouw en 27-jarige man), een 24-jarige vrouw uit Hansweert en een 27-jarige man en vrouw uit Slowakije.
Wietkwekerij in woning aan de Hugo de Grootlaan in Middelburg
Wietkwekerij in woning aan de Hugo de Grootlaan in Middelburg © Politieteam Walcheren
Twee wietkwekerijen
Er stonden twee wietkwekerijen in het pand. Een van de kwekerijen was net geoogst. In de andere kwekerij stonden 23 planten. De politie vermoedt dat de kwekerij al langere tijd in het pand zat. De verdachten zitten nog vast in Torentijd.