Beste Zeeuwse patat komt uit Goes (video)

Beste Zeeuwse patat komt uit Goes (video)
Beste Zeeuwse patat komt uit Goes (video) © OZ
Goese frituur scoort
GOES - Goedgebakken friet 
Snack 1977 heeft twee vestigingen in Goes. De nieuwe vestiging, die pas drie maanden open is, kreeg de hoge plek in de lijst. De patat van Gerard en Wendy Schilte is volgens de testers van het AD "goedgebakken friet". Schilte: "Ik ben erg verrast dat we met de nieuwe zaak al zo goed scoren. Blijkbaar hebben best veel mensen ons toch opgegeven voor de test." 

Knapperig

Het stel kreeg in 2014 het commentaar dat de friet niet knapperig zou zijn. Daar is Schilte mee aan de slag gegaan. "Ik heb geïnvesteerd in een nieuwe bakwand, we hebben ander frituurvet en we bakken onze friet op een andere manier voor." Schilte vindt het belangrijk om goed te scoren in dit soort lijstjes: "Het houdt je scherp en het maakt het vak leuk."
Beste Zeeuwse patat komt uit Goes.
Beste Zeeuwse patat komt uit Goes. © OZ

Verdubbeld

Het testpanel heeft 153 frietzaken in het land twee maal bezocht. Onaangekondigd en anoniem. Eerder kwamen de testers maar één keer langs, maar om de klachten van slecht scorende frietboeren de kop in te drukken over moment opnames, is het aantal bezoeken verdubbeld. 
Andere Zeeuwen
Cafetaria Lammers uit Middelburg staat op plek 24. De Frietkotter uit Breskens moet het doen met een 36ste plaats. De Brandpit uit 's-Gravenpolder is terug te vinden op plek 72.