Dronken tiener komt schoolfeest niet in

Dronken tiener komt schoolfeest niet in
Dronken tiener komt schoolfeest niet in © OZ
Politie (archief)
Politie (archief) © OZ
'Overduidelijk dronken'
Het feest werd gehouden in de Brouwzaele aan de Meester F.J. Haarmanweg. De politie stond bij de ingang en liet rond de 300 leerlingen blazen. Dat gebeurde tussen 20.50 en 23.00 uur. Aan de actie deden politie, gemeente en Indigo mee. De 16-jarige jongen viel daarbij meteen op. Hij was volgens de politie 'overduidelijk dronken'. 

Promillage


De jongen jongen wilde in eerste instantie niet meewerken aan de blaastest. Toen hij na enig aandringen toch besloot te blazen hij bleek een alcoholpromillage van 1,19 in zijn bloed te hebben. Ter vergelijking: een automobilist die langer dan vijf jaar een rijbewijs heeft, mag maximaal 0,5 promille in zijn bloed hebben. Bij een beginnend bestuurder is dat toegestane promillage 0,2.

Ouders

De ouders van de dronken jongen werden gelijk geïnformeerd. Zij kwamen hem ophalen en bedankten de hulpverleners ervoor dat ze hen hadden gewaarschuwd. Het was gelijk het einde van het feest voor de jongen.

Niet verboden

Aan kinderen onder de 18 mag geen alcohol worden verkocht, maar het is niet verboden om kinderen thuis drank te geven. Dit wordt wel afgeraden, onder meer om gezondheidsredenen. Zo'n twintig leerlingen gaven al voor de blaastest aan dat ze thuis al wel wat gedronken hadden. 

Resultaten

Met name onder de leerlingen die tussen 22.00 en 23.00 uur aankwamen, zaten de alcoholgebruikers. De definitieve uitkomst van de controle wordt binnenkort bekend, nadat de resultaten van de driehonderd blaascontroles zijn verwerkt.