Installatiebedrijf Saman stapt in energie

Installatiebedrijf Saman stapt in energie
Installatiebedrijf Saman stapt in energie © Omroep Zeeland
Nieuwe energieleverancier

Installatiebedrijf

ZIERIKZEE - Het bedrijf is sinds tien jaar ook actief als installateur van onder andere zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Volgens Saman is de wereld van de energie aan het veranderen. Het leveren van duurzame energie is niet meer exclusief voorbehouden aan de grote leveranciers.

Lokaal

Volgens Samen Groep kunnen zij als kleine lokale leverancier beter inspelen op de wensen van klanten. Eigenaar Daniël Lodders: Meestal wordt energie zeven keer verhandeld voordat het bij de klant is. Wij slaan een paar stappen over en kunnen zo goedkoper zijn dan de concurrentie." Saman mikt met het onderdeel EnergiQ op tienduizend klanten. Op dit moment richt het bedrijf zich op particulieren en het midden en klein bedrijf. 

Delta

EnergiQ hoopt zich te ontwikkelen tot een concurrent van energieleverancier Delta. Op dit moment heeft Delta veruit het grootste marktaandeel van Zeeland op het gebied van energie. Lodders: "Wij communiceren duidelijk en zijn open tegenover onze klanten. De lijnen zijn kort en op die manier denken wij een goed alternatief te kunnen bieden. De vraag is natuurlijk ook hoe Zeeuws Delta in de toekomst nog is. En of dat dan nog een reden is om daar klant te blijven."
Saman energie
Saman energie © Omroep Zeeland