Titel Philippine eerste voor broers De Nooijer (video)

Titel Philippine eerste voor broers De Nooijer (video)
Titel Philippine eerste voor broers De Nooijer (video) © Omroep Zeeland
Hontenisse Philippine 2

Spannend

KLOOSTERZANDE - Voorafgaand aan de wedstrijd had Philippine aan een punt genoeg om het kampioenschap binnen te slepen. Hontenisse was de tegenstander en die ploeg is de nummer twee op de ranglijst, op een afstand van tien punten. Het was de thuisploeg die via Dennis Malcontent de voorsprong nam. Joris Corijn zorgde voor de 1-1 ruststand. Via Tom Rijk bracht Hontenisse opnieuw aan de leiding, maar Corijn schoot zijn ploeg weer naar een gelijke stand. Ruben van der Meulen maakte de 2-3 en zo verdwenen alle twijfels. In de slotfase was het Malcontent die met zijn tweede treffer voor de 3-3 eindstand zorgde.

Bekroning

De titel is de bekroning op een uitstekend seizoen van de Zeeuws-Vlaamse ploeg. Slechts een keer werd er verloren en met de uitslag tegen Hontenisse erbij op geteld werd er maar twee keer gelijk gespeeld. De derde goal, die op naam kwam van Van der Meulen betekende het honderdste doelpunt van het seizoen.

Primeur

Voor Dennis en Gérard de Nooijer was het hun eerste kampioenschap ooit. Zowel in het amateur- als in het profvoetbal wisten beide nooit een titel te winnen. Gérard is sinds dit seizoen speler bij Philippine en Dennis is bezig aan zijn eerste jaar als trainer.