'Van de elf tennisbanen hebben ze er maar zes nodig' (video)

'Van de elf tennisbanen hebben ze er maar zes nodig' (video)
'Van de elf tennisbanen hebben ze er maar zes nodig' (video) © OZ
Sportvelden-Zeeuws-Vlaanderen-INT-tennis-ZNO160405JT
TERNEUZEN - Animo
Op dit moment heeft Animo 611 leden. Volgens de Nederlandse tennisbond zou het complex in Terneuzen voldoende moeten hebben aan zes, of zeven banen. Zij berekenen één baan per 90 leden. "Maar als wij een keer een groter toernooi willen organiseren, hebben we er in ieder geval tien nodig", zegt Beny Ysebaert van tennisvereniging Animo. Hij heeft de hoop dat het aantal leden weer terugkeert naar het niveau van een paar jaar geleden, toen er meer dan 800 leden stonden ingeschreven.
Onder druk
Wethouder Begijn zegt niet gelijk te stoppen met het onderhouden van de vijf, volgens hem overbodige, velden. "Ik zeg niet dat er nu minder velden komen, maar de accommodaties staan wel onder druk. Als er bijvoorbeeld vervanging nodig is van banen, gaan we er waarschijnlijk maar zes vervangen in plaats van elf. Die kant gaat het wel op." 
Jack Begijn en Beny Ysebaert
Jack Begijn en Beny Ysebaert © OZ
Ook minder zwembaden en voetbalvelden
Volgens wethouder Begijn heeft de gemeente Terneuzen niet alleen te veel tennisbanen. Er is volgens hem ook geen behoefte aan vijf zwembaden in Terneuzen, één is voldoende. "Wij hebben voor elke 10.000 inwoners een zwembad. Vijf is te veel als je kijkt naar de behoefte. Dat geldt ook voor het aantal voetbalvelden. Wij hebben er 25, maar er is maar behoefte aan 20. Ondertussen betalen wij wel 10.000 euro per veld per jaar."