10 jaar Zeeuwse Top 40: dit waren de hoogste nieuwe binnenkomers

10 jaar Zeeuwse Top 40: dit waren de hoogste nieuwe binnenkomers
10 jaar Zeeuwse Top 40: dit waren de hoogste nieuwe binnenkomers © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Nog niet gestemd voor de Zeeuwse Top 40? Breng hier je stem uit en maak kans op kaarten voor Racoon & Friends for Jayden, Vestrock, Zeeland Nazomerfestival en Weitjerock.
2007: BLØF - Aan De Kust
In 2007, de allereerste editie van de Zeeuwse Top 40, behaalde BLØF met Aan De Kust de eerste plaats. Die positie hield de band drie jaar vast. In 2011 nam Surrender het stokje over met Meriete. Daarna herhaalde BLØF het trucje nog één keer. De laatste drie edities stond Racoon met Oceaan bovenaan.

BLØF - Aan de Kust

2008: Marsha - Finally Free
In de eerste Zeeuwse Top 40 had Marsha al een notering met Lovin' Me (37). Een jaar later liet de zangeres echt van zich horen. Het nummer Finally Free kwam binnen op de zevende plek. Het jaar daarna wist Marsha het nummer in de top 10 te houden. Dat was ook het laatste jaar waarin ze een notering in de Zeeuwse Top 40 had. Wie weet zien we Marsha dit jaar terug?

Marsha - Finally Free

2009: Racoon - My Town
My Town van Racoon werd vlak voor de Zeeuwse Top 40 van 2009 uitgebracht. En dat was terug te zien in de Zeeuwse Top 40. Hoe kan het ook anders als een nummer over Goes op de landelijke radio te horen is? De band kwam dat jaar binnen op de achtste plek. 

Racoon - My Town

2010: BLØF - De Storm (Geef Niet Op)
BLØF maakte in 2009 de soundtrack voor de De Storm, de film over de Watersnoodramp. Dat pakte in 2010 goed uit voor de Zeeuwse Top 40. De band kwam met dat nummer op de zesde positie binnen.

BLØF - De Storm

2011: Zaniac - Rainy Boots
"
Rain, rain, rain, it's a sunny thing." Met het catchy nummer Rainy Boots kwam Zaniac in 2011 binnen op de tiende positie in de Zeeuwse Top 40. Wat wil je ook als Giel Beelen zangeres Anouk van de Sande een stoere chick noemt en Erik de Zwart het lied de klapperrrr van de Zeeuwse Top 40 vindt?

Zaniac - Rainy Boots

2012: Reginald - De Nieuwe Liefde Van Mijn Leven
Misschien is Reginald met De Nieuwe Liefde Van Mijn Leven de meest opmerkelijke nieuwe binnenkomer in de geschiedenis van de Zeeuwse Top 40. De zanger heeft er in ieder geval alles aan gedaan. Zo hing hij op Walcheren posters op met het advies op hem te stemmen. Het leverde hem een derde plaats op. En dat vond zelfs Tweede Kamerlid Ad Koppejan een felicitatie waard.

Reginald - De Nieuwe Liefde Van Mijn Leven

2013: Racoon - Oceaan

In 2013 bracht Racoon hun enige Nederlandstalige nummer uit en dat pakte goed uit in de Zeeuwse Top 40. Het nummer kwam op de hoogste positie binnen en hield die notering in 2014 en 2015 vast. Komen de Goesenaren dit jaar weer op 1?

Racoon - Oceaan

2014: PEER - Change Me
Plots was daar in 2014 de schoolband PEER. In dat jaar werd de Middelburgse band uitgeroepen tot 'Beste Schoolact' en behaalde scholieren de zesde plek in de Zeeuwse Top 40. 

Peer - Change Me

2015: Racoon - Brick by Brick
In 2015 was Racoon wederom de hoogste nieuwe binnenkomer. Dit keer met hun single Brick by Brick, de eerste single van het album All In Good Time

Racoon - Brick by Brick

Dit jaar op 1?

Ook in 2016 zijn verschillende nieuwe nummers opgenomen in de stemlijst van de Zeeuwse Top 40. Jij bepaalt welke (nieuwe) nummers er in de lijst komen door je stem uit te brengen.