'Nieuwe rechtszaak Checkpoint is verspilde moeite'

'Nieuwe rechtszaak Checkpoint is verspilde moeite'
'Nieuwe rechtszaak Checkpoint is verspilde moeite' © Omroep Zeeland
Rechter in de rechtbank (archief)
Rechter in de rechtbank (archief) © OZ
ITEM Checkpoint opnieuw

Onterecht

TERNEUZEN - Dinsdag werd bekend dat de strafzaak tegen de coffeeshopeigenaar over moet. Volgens de Hoge Raad heeft het gerechtshof in Amsterdam het Openbaar Ministerie in deze zaak onterecht niet-ontvankelijk verklaard. Dat gebeurde eerder ook al met het vonnis van het gerechtshof in Den Haag. Nu moet een derde gerechtshof, dat in Den Bosch, zich over deze zaak buigen.

Soap

Beckers vindt dat deze zaak zo langzamerhand steeds meer gaat lijken op een soap. "Wanneer je kijkt naar andere zaken tegen coffeeshopeigenaren dan worden er in de praktijk geen straffen opgelegd, dus je kunt je afvragen wat ze hiermee nu nog hopen te bereiken."
Bombarie
Volgens Beckers is het OM bang voor gezichtsverlies. "Destijds werd deze zaak gelanceerd met een hoop bombarie. Maar in de loop der jaren is de zaak uitgegaan als een nachtkaarsje."
Laatste hoofdstuk
Nu de Checkpoint-soap een nieuw hoofdstuk ingaat voor het gerechtshof in Den Bosch, hoopt Beckers dat dit ook meteen het laatste hoofdstuk is. "We gaan nu voor de derde keer in hoger beroep. Laten we hopen dat ook hier geldt: drie keer is scheepsrecht. Ik hoop dat de eigenaar en zijn gezin nu eindelijk de rust krijgen die ze verdienen."