Zeeland wordt wakker: dode, vrijmarkt en ergernissen

Zeeland wordt wakker: dode, vrijmarkt en ergernissen
Zeeland wordt wakker: dode, vrijmarkt en ergernissen © OZ
Politie (archief)
Politie (archief) © OZ
OOST-SOUBURG - Dode
De hulpdiensten hebben dinsdagavond een dode man gevonden in een vijver aan de Westmede in Middelburg. De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek. De hulpdiensten waren in eerste instantie uitgerukt voor een melding van een persoon te water.
Jarno Mobach komt juichend over de finish in Parijs-Roubaix
Jarno Mobach komt juichend over de finish in Parijs-Roubaix © OZ
Prijs
Jarno Mobach wint de eerste Zeeland Seaports stimulerings- en aanmoedingsprijs voor sporttalenten. De wielrenner kreeg 40 procent van de stemmen. Hij bleef daarmee zwemmer Ruben de Ridder (34 procent) en zeiler Finn Kribbe (26 procent) nipt voor. Mobach kreeg de prijs onder andere voor zijn overwinning in de elitewedstrijd in het Belgische Ruiselede. Deze maand won Mobach nog de juniorenwedstrijd van Parijs-Roubaix.
Hondenpoep
Hondenpoep © Lisa Newton (foto: Lisa Newton
Ergernissen
De gemeente Hulst wil kleine ergernissen gaan aanpakken. Vanaf 1 mei 2016 krijgen de toezichthouders er extra taken bij. Deze Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan ook letten op kleine, maar vaak-voorkomende overtredingen die veel ergernis veroorzaken zoals zwerfvuil, hondenpoep, loslopende honden en fietsers in voetgangersgebieden.
De laatste tenten worden opgebouwd
De laatste tenten worden opgebouwd © OZ

Tenten

Niet iedereen is rouwig over het slechte weer op Koningsdag. Bij verhuurbedrijf De Vlieger in Bruinisse heeft de telefoon de laatste dagen niet stil gestaan. Op het laatste moment wilden organisatoren van evenementen toch nog graag tenten, kachels en overdekte podia huren.

Weer

Er vallen vandaag diverse buien die gepaard kunnen gaan met hagel en onweer. Tussendoor schijnt ook de zon. Het wordt 9 of 10 graden. Door de matige tot krachtige wind uit west tot noordwest voelt het echter kouder aan. Bovendien kunnen vooral tijdens buien windstoten voorkomen. Vanavond en vannacht nemen de wind en het aantal buien af. Ook volgen meer opklaringen. Het kwik daalt naar 2 tot 5 graden.