Hulst wil kleine ergernissen aanpakken

Hulst wil kleine ergernissen aanpakken
Hulst wil kleine ergernissen aanpakken © Lisa Newton
Boete onder ruitenwisser
Boete onder ruitenwisser © OZ
VORK Kleine ergernissen

Boetes

HULST - Deze Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan ook letten op kleine, maar vaak-voorkomende overtredingen die veel ergernis veroorzaken. Volgens burgemeester Jan Frans Mulder van Hulst werden overtreders al wel aangesproken op hun gedrag door de BOA's, maar mochten die nog geen boetes uitdelen. Vanaf 1 mei mogen ze dat wel. 
Woonplezier 
Het gemeentebestuur van Hulst vindt het belangrijk dat tegen deze overtredingen wordt opgetreden. Met deze inzet verwacht de gemeente Hulst het veiligheidsgevoel en woonplezier van de inwoners, ondernemers en bezoekers te vergroten.

Herkenbaar

De BOA werkt in nauwe samenwerking met de politie en is herkenbaar aan zijn uniform. Naast het handhaven is de BOA op straat ook een aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers en bezoekers op het gebied van veiligheid en leefbaarheid.

Boetebedragen

De toezichthouders zullen hun taak niet enkel in de binnenstad van Hulst uitvoeren, maar ook in de andere kernen van de gemeente Hulst. De boetebedragen voor overtredingen als fietsen in voetgangersgebieden, loslopende honden, niet opruimen van hondenpoep variëren van zo'n 90 euro tot zo'n 140 euro.