LPV woedend over gedeeltelijke afbraak Scheldekraan

LPV woedend over gedeeltelijke afbraak Scheldekraan
LPV woedend over gedeeltelijke afbraak Scheldekraan © OZ
Scheldekraan in Vlissingen
Scheldekraan in Vlissingen © OZ
ITEM LPV over Scheldekraan

Zonder instemming

VLISSINGEN - Volgens Hirdes is het besluit om de Scheldekraan aan de Jan Weugkade deze week te ontdoen van de giek genomen zonder democratisch raadsbesluit of zelfs maar instemming van de Vlissingse gemeenteraad.

Fundering

Het dagelijks gemeentebestuur van Vlissingen besloot begin april dat de Scheldekraan tijdelijk moet worden verplaatst. De fundering bij de kraan bleek toen, net als de kades, zeer slecht te zijn.

Schande

Hoewel de burgemeester dit besluit mag nemen zonder instemming van de gemeenteraad, omdat het onder de veiligheid valt, spreekt Hirdes toch schande van dit besluit. Vooral ook omdat de historische Scheldekraan is betaald met vele bijdragen vanuit de bevolking.

'Wel erg snel'

Hij vindt het bovendien vreemd dat de kraan nu ineens op zo'n korte termijn weg moet. "Die kraan staat er al sinds 1910 en nu moet hij ineens binnen een week worden verplaatst. Dat vinden wij wel erg snel."

Rails

De partij wil dat alternatieven voor de gedeeltelijke afbraak van de kraan worden onderzocht. Volgens de partij kan de rails waar de kraan op staat worden hersteld, waarna de kraan - net als vroeger - op eigen kracht verreden kan worden. Dan kan de kraan worden weggereden en na de werkzaamheden aan de kade weer worden teruggezet, zonder hem af te breken.

Goedkoper

Volgens Hirdes is het verrijden over de rails ook veel goedkoper. Hij vindt dat de ontmanteling moet worden uitgesteld zodat er naar dat alternatief gekeken kan worden. "Maar ik krijg de indruk dat ze daar niet naar willen kijken of naar willen luisteren."