Zeeland wordt wakker: onkruid, vrijwilliger en vrijheid

Zeeland wordt wakker: onkruid, vrijwilliger en vrijheid
Zeeland wordt wakker: onkruid, vrijwilliger en vrijheid © OZ
Onkruid
Onkruid

Onkruid

OOST-SOUBURG - Zeeuwse gemeenten zijn dit jaar gemiddeld ruim 2,5 keer zoveel geld kwijt aan het bestrijden van onkruid in vergelijking tot vorig jaar. Oorzaak is een verbod op het gebruik van chemische middelen dat 31 maart is ingegaan. Volgens uitvoerder Arie van Hattum van sociaal werkbedrijf Dethon is dat wel beter voor het milieu.
Wegbranden onkruid
Wegbranden onkruid
BUL Bestrijding onkruid

KNRM-vrijwilliger

De 73-jarige KNRM-vrijwilliger Ander van Rooijen kan het niet laten. Hij is 'te oud' om nog de zee op te gaan, maar als je al 33 jaar vrijwilliger bent bij het reddingstation in Westkapelle dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Dus hij heeft nog steeds waar hij ook gaat zijn pieper bij zich.
Ander van Rooijen kan het niet laten
Ander van Rooijen kan het niet laten © omroep zeeland
BUL Vrijwilliger KNRM

Vrijheid

Het Bevrijdingsfestival Vlissingen moet meer worden dan alleen maar een muzikaal feestje. Dat zegt organisator van het festival Onno Bakker. De komende jaren moet meer de nadruk komen te liggen op de oorspronkelijke betekenis achter het festival: vrijheid. 
Bevrijdingsfestival Vlissingen
Bevrijdingsfestival Vlissingen © OZ
BUL Bevrijdingsfestival Vlissingen

Weer

De zon schijnt vandaag geregeld, maar verspreid vallen ook enkele buien. Daarbij zijn lokaal hagel en onweer mogelijk. Er waait een veelal matige zuidwestenwind en het wordt 9 tot 11 graden.
LIVE
Nieuws, weer en verkeer live op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!