Beach Soccer Zeeland maakt zich op voor Amerikaans avontuur (video)

Beach Soccer Zeeland maakt zich op voor Amerikaans avontuur (video)
Beach Soccer Zeeland maakt zich op voor Amerikaans avontuur (video) © OZ
beach-soccer-usa-ZNO160502KZ
CADZAND - Vriendenactie
Het Amerikaanse toernooi staat hoog aangeschreven in de wereld van het Beach Soccer. The Beach Soccer USA Cup wordt voor de tiende keer georganiseerd en teams uit de mondiale top. Nooit eerder deed er een Nederlands team mee aan het toernooi. De formatie uit Terneuzen kreeg de reis financieel rond door een vriendenactie te organiseren, zodat mensen geld konden storten om de reis mogelijk te maken. Een top vier klassering in Amerika levert geld op. Zo is er tienduizend dollar voor het winnende team en vallen ook de nummer twee ($5000), drie ($3000) en vier ($2000) in de prijzen. 
Beach Soccer Zeeland zit bij de USA Cup in Groep C
Beach Soccer Zeeland zit bij de USA Cup in Groep C © OZ
Verwachtingen
Volgens verdediger Bram Plomp kan het alleen maar meevallen met de resultaten in Amerika. "We gaan ons meten met de internationale top en we weten niet wat het krachtsverschil is. Dus wat er ook gebeurt, het kan alleen maar meevallen. Het is in ieder geval een prachtige trip om mee te mogen maken. Dat hebben we toch mooi afgedwongen met onze resultaten in de afgelopen jaren."
Loting
Beach Soccer Zeeland is bij de loting gekoppeld aan Botafogo uit Brazilië, het Amerikaanse Portland BS en Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten. Bij dat laatste team speelt de Portugees Madjer, die wordt gezien als de beste strandvoetballer ter wereld.