VC Vlissingen legt zich niet neer bij straf doodsbedreiging

VC Vlissingen legt zich niet neer bij straf doodsbedreiging
VC Vlissingen legt zich niet neer bij straf doodsbedreiging © Omroep Zeeland
Reijnierse-herziening-ZNO160428XG

Procedurefout

VLISSINGEN - VC Vlissingen vraagt om herziening, omdat de voetbalbond volgens Reijnierse een procedurefout heeft gemaakt. "Dan kan iedereen met opgeheven hoofd weg en kunnen we stoppen met deze hele onverkwikkelijke zaak, want dat is het."

Onderzoek moeten doen

Reijnierse zegt dat de KNVB volgens zijn eigen reglementen binnen acht dagen mondeling onderzoek had moeten doen. Want volgens die reglementen moet dat bij een 'uitermate ernstig vergrijp'. Maar het onderzoek is alleen schriftelijk gedaan. 
Boete
VC Vlissingen kreeg in eerste instantie 3.500 euro boete vanwege 'het niet verstrekken van goede informatie' rond de vermeende doodsbedreiging aan het adres van het arbitrale trio na het duel tegen UDI'19 op 15 november vorig jaar. Na afloop zou het arbitrale trio met de dood zijn bedreigd door een of meerdere personen van Vlissingen.

'Ik maak ze kapot'

Er zou zijn gezegd: "Ik maak ze kapot". Dat is verklaard door twee van de drie arbiters. VC Vlissingen ging in beroep en de straf werd omgezet in een geldboete van 237 euro en vier punten in mindering op de ranglijst. Na die beroepszaak gaf Reijnierse al aan dat hij vond dat zijn club geen eerlijke behandeling had gekregen.
Tumult na het duel VC Vlissingen-UDI'19

Stop ermee

Reijnierse vindt dat er genoeg negatieve energie in de zaak is gaan zitten en roept de KNVB op om zijn club alsnog vrij te pleiten. "Onze straf is al een keer zonder verdere uitleg veranderd en ook de verklaringen van de arbiters veranderen steeds. Eerst hadden ze het één keer gehoord, toen twee keer en de laatste keer was het al drie keer. Mijn advies aan de KNVB is: stop ermee, seponeer de zaak op basis van een vormfout, dan kan iedereen met opgeheven hoofd verder".
'Uit de grote duim gezogen'
Daarnaast benadrukt de voorzitter van VC Vlissingen dat er geen enkel bewijs is. "Wij kunnen niets anders concluderen dan: dit is gewoon uit de grote duim gezogen."

Burgerrechter

Mocht de KNVB de zaak niet willen herzien, dan overweegt Reijnierse een gang naar de burgerrechter. "Dan willen we een kort geding en dan is er enige spoedeisendheid nodig. Welke gevolgen de vier punten in mindering zullen hebben wordt na de komende wedstrijden steeds duidelijker." VC Vlissingen is inmiddels afgezakt naar de degradatiezone in de Hoofdklasse B van het zondagvoetbal.
Reijnierse-herziening-2-ZNO160428BP

Antwoord

De KNVB heeft tot aanstaande maandag 2 mei de tijd om te antwoorden op het herzieningsverzoek van VC Vlissingen.
ITEM Vlissingen herziening