Zeeland wordt wakker: ghostwalk, doodsbedreiging en 3d-printer

Zeeland wordt wakker: ghostwalk, doodsbedreiging en 3d-printer
Zeeland wordt wakker: ghostwalk, doodsbedreiging en 3d-printer © oz
© OZ

Ghostwalk

OOST-SOUBURG - Een spannend stukje geschiedenis beluisteren over spoken, skeletten en moordenaars terwijl je door Middelburg wandelt: donderdagavond was de eerste 'ghostwalk' in Zeeland.
Deze drie scheidsrechters zouden met de dood bedreigd bij VC Vlissingen
Deze drie scheidsrechters zouden met de dood bedreigd bij VC Vlissingen © Omroep Zeeland

Doodsbedreiging

Hoofdklasser VC Vlissingen wil dat voetbalbond KNVB de beschuldiging van een doodsbedreiging seponeert op basis van een procedurefout. Als de KNVB dat niet doet, overweegt de club naar de burgerrechter te stappen.
Reijnierse-herziening-2-ZNO160428BP
© OZ

3d-printer

Je hoofd cadeau geven met moederdag. Dat kan nog tot en met en vrijdag in het FabLab Zeeland in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Met behulp van een 3d-printer kun je een afbeelding van je hoofd laten maken.
Radioreportage
© OZ

Afluisterboei

Rijkswaterstaat heeft voor de haven van Zierikzee een boei geplaatst waarmee naar bruinvissen kan worden geluisterd. Onder de boei hangt een microfoon die de geluidssignalen van de dieren zal doorsturen naar een radioversterker op het Havenhoofd.

Weer

Het is vanmorgen bewolkt en regenachtig. Vanmiddag trekt de regen oostwaarts weg. Hierachter breekt de zon door, maar kan ook nog een bui vallen. Bij een matige tot krachtige zuidwestenwind wordt het 10 of 11 graden.
LIVE
Nieuws, weer en verkeer live op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!