23 nummers over Zeeland

23 nummers over Zeeland
23 nummers over Zeeland Omroep Zeeland (© Rita Toering)
OOST-SOUBURG - Een nummer over Zeeland ook dit jaar in de Zeeuwse Top 40? Breng hier je stem uit.
BLØF - Aan de Kust
Misschien wel het nummer waar de meeste mensen aan denken als het over Zeeland gaan. Het is dan ook nog steeds het nummer dat het meest op nummer 1 heeft gestaan in de Zeeuwse Top 40.

BLØF - Aan de Kust

Lamaketta's - Kapitein Rooibos
Over de Schelde en de Noordzee. Kapitein Rooibos van de Lamaketta's komt ieder jaar in de top 6 van de Zeeuwse Top 40. 

De Lamaketta's - Kapitein Rooibos

Bennie de Vet - De Cling
Wat gebeurt er als zo'n beetje heel Clinge op een lied over het dorp stemt? Dan komt het hoog in de Zeeuwse Top 40. In 2007 haalde het nummer de zesde positie. 

Bennie de Vet - De Cling

Surrender - Hroste Boer
Ut was de grootste boer van Zuud-Beveland. Hroste Boer van Surrender heeft verschillende keren in de Zeeuwse Top 40 gestaan. Dat is wel de versie van N8werk, de naam die de band tijdelijk aanhield. 

Surrender - Hroste Boer

Piet Brakman - Bresjes 17
De eerste vijf edities van de Zeeuwse Top 40 was Piet Brakman met Bresjes 17 vertegenwoordigd in de Zeeuwse Top 40, de laatste vier edities niet. Hij heeft natuurlijk wel met andere nummers als Dierbaar Polderland en Jaone Gao Je Stoepe Schuur'n in de lijst gestaan. In 2011 stond hij met al die nummers in de Zeeuwse Top 40.

Piet Brakman - Bresjes 17

Bei Cok - Wan Me Bin Zeeuwen
Vier keer stond Bei Cok met Wan Me Bin Zeeuwen  in de Zeeuwse Top 40. In 2007 haalde hij de hoogste notering: 22. Bij optredens van Surrender is Bei Cok ook nog een beetje te horen. De groep heeft met Oâns bin de Zeeuwen 

Bei Cok - Wan Me Bin Zeeuwen

De Niro - Flushing Boulevard
Het lied van De Niro over de boulevard van Vlissingen. Tot en met 2011 kwam Flushing Boulevard van De Niro altijd wel in de Zeeuwse Top 40 terecht. In 2013 kwam de band op 41 terecht en is daarna niet meer teruggekeerd in de Zeeuwse Top 40. Misschien lukt het De Niro dit jaar weer?

De Niro - Flushing Boulevard

Anja Kopmels - Een Diek Mee Boamen
Anja Kopmels uit Kortgene zingt over de Jonkvrouw Annadijk die ze als tiener dagelijks op en neer fietste naar school. Vorige editie behaalde ze de 35ste positie in de Zeeuwse Top 40. Ook in 2009 (34), 2008 (37) en 2007 (30) was het goed voor succes in de Zeeuwse Top 40.

Anja Kopmels - Diek Mee Boamen

Mee-Dee - Ik Kom Uut Zeeland
Alleen in 2007, de eerste editie van de Zeeuwse Top 40, had Mee-Dee met Ik Kom Uut Zeeland succes in de Zeeuwse Top 40. De band kwam op 36. Zie we Mee-Dee misschien dit jaar weer terug?

Mee-Dee - Ik Kom Uut Zeeland

Surrender - Klokke

Als de klok van Arnemuiden, een hit in heel Nederland. Misschien is de dialectversie van Surrender nog wel bekender in Zeeland. Het nummer ontbrak slechts één keer in de Zeeuwse Top 40. In 2011 en 2014 behaalde de band de hoogste positie: 8.

Surrender - Klokke

The Blues Sensation - Gehad met de Randstad
Het zal voor sommige Zeeuwse studenten herkenbaar zijn. Blues Sensation heeft het Gehad met de Randstad en gaat liever terug naar zee. Alleen in 2008 kwam de band in de Zeeuwse Top 40 terecht; op de 36ste plek.

The Blues-Sensation - Gehad Met De Randstad

Jacco Riccardo – Allemaol Zjeeuws-Vlaonderen
Een ode aan Zeeuws-Vlaanderen door Jacco Riccardo. Het nummer heeft vier keer in de Zeeuwse Top 40 gestaan. De hoogste positie haalde het nummer in 2012. Toen kwam het op de 24e plek terecht.

Jacco Ricardo - Allemaol Zjeeuws-Vlaonderen

Racoon - My Town

My Town van Racoon werd vlak voor de Zeeuwse Top 40 van 2009 uitgebracht. En dat was terug te zien in de Zeeuwse Top 40. Hoe kan het ook anders als een nummer over Goes op de landelijke radio te horen is? De band kwam dat jaar binnen op de achtste plek.

Racoon - My Town

BLØF - De Storm

BLØF maakte in 2009 de soundtrack voor de De Storm, de film over de Watersnoodramp. Dat pakte in 2010 goed uit voor de Zeeuwse Top 40. De band kwam met dat nummer op de zesde positie binnen.

BLØF - De Storm

Bennie Hek & de Houdoe’s – Zeeuwse Tango
Dans jie mee mie de Zeeuwse Tango? De Zeeuwse dans van Bennie Hek & De Houdoes heeft vier keer in de Zeeuwse Top 40 gestaan. In 2010 haalde de band de negentiende plek in de Zeeuwse Top 40, de hoogste notering voor dat nummer.

Bennie Hek & The Houdoes - Zeeuwse Tango

Danny Vera - A58

Een lied over de enige snelweg in Zeeland. Danny Vera schreef 'm en kwam met dat nummer in 2010 (25) en 2011 (18) in de Zeeuwse Top 40.

Danny Vera - A58

Anita & Ed - De boeren van de zee

Anita & Ed schreven in 2009 een lied over Zeeuwse vissers op zee. In 2010 haalde het duo de 21ste plek in de Zeeuwse Top 40. Een jaar later stond Boeren van de Zee op 33.

Anita & Ed - De boeren van de zee

Zeeuwse Peter & Heidi Weinhaus – Alp voor de Zeeuwse kust
Edy van Driel en Petra de Boevere, a.k.a. Zeeuwse Peter & Heidi Weinhaus, zagen het wel zitten: een berg voor de Zeeuwse kust. Ze schreven er een nummer over en kwamen er in 2012 mee op de veertiende positie. In 2013 kwam het duo met een ander nummer in de Zeeuwse Top 40: Me Pomp'n Bier in de Polder haalde plek 21.

Zeeuwse Peter & Heidi Weinhaus - Alp voor de Zeeuwse kust

Marjon van Iwaarden - Voeten in het zand
Zo kom ik terug naar jou terug, mijn Zeeland. Marjon van Iwaarden zingt erover in het nummer Voeten in het zand. In 2013 kwam het lied op 17 en een jaar later op 26.

Marjon van Iwaarden - Voeten in het Zand

Maarten Termont - Zeeland
Hij won de eerste editie van de Beste Zeeuwse Cover met zijn versie van Empire State Of Mind van Jay Z en Alicia Keys. In 2013 en 2015 kwam hij met Zeeland in de Zeeuwse Top 40: op 27 en 39.

Maarten Termont - Zeeland

Geert de Vos - In Zeeland op Vakantie
Zanger Geert de Vos hielt in 2013 een promotietour langs de Zeeuws-Vlaamse kust en terrassen om In Zeeland op Vakantie in de Zeeuwse Top 40 te krijgen. En met succes: het nummer behaalde in 2013 de 36ste positie.

Geert de Vos - In Zeeland op Vakantie

Ron Moerman - Welkom in Zeeland
In 2013 haalde Ron Moerman de derde positie tijdens de Beste Zeeuwse Cover. ZIjn versie van The Eyes of Jenny kwam een jaar later op 38 in de Zeeuwse Top 40.

Ron Moerman & Friends - Welkom in Zeeland

broeder Dieleman - Land van Verandering
broeder Dieleman maakte in 2014 de soundtrack voor de film Land van Verandering. Het nummer verscheen ook op zijn EP Klein Zieltje. Vorig jaar haalde hij er een notering in de Zeeuwse Top 40 mee: 36.

broeder Dieleman - Land van Verandering

Meer nummers over Zeeland:
Danny & Diederick Benjaminsz - Daar Midden In Die tUnnel
Anja Kopmels - Twi Meeuwen
Peter Dieleman & Anja Kopmels - Ertesoep op de boat
De Lamaketta's - Zeeuws Meisje