Sterrenkoks bereiden asperges op de Oosterschelde

Sterrenkoks bereiden asperges op de Oosterschelde
Sterrenkoks bereiden asperges op de Oosterschelde © Twitter Slag op de Schelde
© Omroep Zeeland

Kromme Watergang

Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat won de kookwedstrijd Slag op de Schelde. Souschef Stijn Rotthier en zijn assistent Nils van Zijl prepareerden een dis van asperges en een compleet gebruikte zeebaars, waar zo weinig mogelijk van was weggegooid. De graten en de lever werden bijvoorbeeld ook gebruikt. 

Gastronomisch Gilde

Dit jaar ging er 250 man mee op het schip, dat de hele dag over de Oosterschelde voer. Die volgden niet alleen de kookwedstrijd. Er was ook een soort horeca-beurs op de boot. De wedstrijd werd voor de tweede keer georganiseerd door het echtpaar Van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in samenwerking met het Gastronomisch Gilde Zeeland.

Kreeft

Bijna 40 koks -onder wie een aantal van sterrenrestaurants- hadden zich aangemeld voor de wedstrijd. Zes van hen zijn daar uit geselecteerd. De asperges die gebruikt worden komen uit Brabant; de producten uit de Oosterschelde zijn bijvoorbeeld zeewier, sepia of Oosterscheldekreeft.