Zeelandia Middelburg op eigen veld onderuit tegen Geldrop

Zeelandia Middelburg op eigen veld onderuit tegen Geldrop
Zeelandia Middelburg op eigen veld onderuit tegen Geldrop © Warda Soethout
Zeelandia Middelburg samenvatting

Veel afwezigen

MIDDELBURG - Trainer Daan Eikenhout moest flink puzzelen aan zijn elftal. Cabenda, Manahuwa, Kovacevic en Van de Woestijne konden om verschillende redenen niet aan de aftrap verschijnen. De elf die er wel stonden zagen al vrij snel de bezoekers op voorsprong komen. Jordany Martinus ontweek de buitenspelval, liep langs doelman Van der Maas en maakte de 0-1 voor Geldrop.

Strafschop

Ook in de tweede helft scoorde Gemert snel. Nick Kuylaars mocht een penalty binnen schieten, na hands van Soethout. Toen Rik Doeze er niet veel later 0-3 van maakte werd de wedstrijd wat onvriendelijker en had scheidsrechter El-Hajouti moeite om iedereen tevreden te houden. Zeelandia Middelburg zocht druk de weg naar voren, en kreeg via Daniel Wissel en Niels Luteijn nog twee goede kansen. Geldrop scoorde nog via Kuylaars: 0-4 en vlak voor tijd bepaalde invaller Jerfy Booij de eindstand op 1-4.
Slot competitie
Zeelandia Middelburg heeft nog altijd 18 punten, evenveel als Roosendaal. Slechts een van de twee kan nog de nacompetitie halen, de ander degradeert rechtstreeks. Volgende week ontvangt de Walcherse formatie het sterke Nemelaer alvorens het de competitie afsluit bij hekkensluiter Schijndel. Roosendaal krijgt het helemaal pittig met 't Zand en HVCH. Die ploegen zijn allebei in de race voor het kampioenschap. 

VIDEO Trainer Daan Eikenhout heeft er nog steeds vertrouwen in

Daan Eikenhout na afloop

Scoreverloop

0-1 Martinus (8)
0-2 Kuylaars (49/pen)
0-3 Doeze (60)
0-4 Kuylaars (73)
1-4 Booij (89)
Opstelling Zeelandia Middelburg
Van der Maas, Soethout, Ouwerkerk, Van Winkelhof (Booij/71), Eikenhout (Koroma/29), Felius, Dogan, Tukker, Luteijn, Wissel, Huisson (Sass/71)
Foto: Warda Soethout

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">