Supermarkt Groede bestaat een eeuw

Supermarkt Groede bestaat een eeuw
Supermarkt Groede bestaat een eeuw © OZ
Marleen en Huib van Iwaarden voor hun supermarkt in Groede
Marleen en Huib van Iwaarden voor hun supermarkt in Groede © Omroep Zeeland
ITEM Supermarkt Groede 100 jaar
GROEDE - Grootouders
In 1916 begonnen de grootouders van Marleen een winkeltje en dat is inmiddels uitgegroeid tot een superrmarkt plus. Met een cadeaushop, een koffiecorner en met extra aandacht voor de klanten. "Marleen en Huib maken altijd een praatje met je als je in de winkel komt", vertelt een oudere buurtbewoner. "En als er iemand ziek is brengt de Huib de boodschappen gewoon thuis."
Vriendinnen
Huib van Iwaarden brengt wel vaker de boodschappen thuis. "Ik breng ze bij mijn oudere vriendinnen, zoals ik ze noem", lacht hij. "Soms moet ik dan meteen de gordijnen even recht hangen over een ander klusje doen. Maar dat doe ik met veel plezier hoor. " Huib is daardoor meteen een wakend oog voor Groede. "Ik zie of het goed gaat bij de ouderen. Ik heb er wel eens een gevonden die lelijk was gevallen en al uren op de grond lag. Dat is gelukkig nog goed gekomen."
Pit
"Ik moet er niet aan denken dat de supermarkt ooit verdwijnt", zegt een vaste klant. "Daarmee verliest Groede zijn pit, het is veel meer dan een supermarkt voor ons. Het bindt ons en het is er gezellig. En we hoeven niet altijd ver weg voor onze boodschappen. Dus ik heb ze vandaag een bloemetje gebracht om ze te feliciteren.