Prokkelstagiair draait moeiteloos mee in fietsenwinkel

Prokkelstagiair draait moeiteloos mee in fietsenwinkel
Prokkelstagiair draait moeiteloos mee in fietsenwinkel © Omroep Zeeland
Nationale Prokkelweek

Stichting Prokkel

ZIERIKZEE - De Nationale Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel. De Stichting heeft als doel organisaties en bedrijven te stimuleren om samen met mensen die een verstandelijke beperking hebben iets te doen tijdens deze Nationale Prokkelweek.

Stage

Ronald Verloos liep donderdag stage bij fietsenwinkel Centerpoint. Ronald heeft moeite met leren op school. Hij is veel meer praktijkgericht en draait deze dag moeiteloos mee tussen de fietsenmakers.
Fietsenwinkel
Volgens eigenaar Martijn de Boer van de fietsenwinkel gaat de samenwerking goed. Hij merkt dat er iets meer begeleiding nodig is, maar dat het al bij al meevalt. De Boer is benaderd om mee te werken en heeft niet getwijfeld over de sprokkelstagiair. 
ITEM prokkelstage
Ontstaan
De Prokkelweek is ontstaan vanuit het initiatief van het Fonds Verstandelijk gehandicapten waarin zij samen met een aantal andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’ organiseerde. Sinds de start in 2007 is de Verstandelijk gehandicapten 2daagse uitgegroeid naar de Nationale Prokkelweek.
Winst
Stichting Prokkel is per 1 januari 2009 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Instellingen met ANBI-status hebben geen winstoogmerk en zetten zich voor minimaal 90 procent in voor het algemeen belang en zijn daarmee van bijzondere maatschappelijke waarde.