ZeelandJazz zoekt contact met jongeren (video)

ZeelandJazz zoekt contact met jongeren (video)
ZeelandJazz zoekt contact met jongeren (video) © OZ
ZeelandJazz
TERNEUZEN - Porgy en Bess
De hoofdlocaties van Zeeland Jazz zijn cultuurpodium Porgy en Bess in Terneuzen en het Middelburgse Abdijplein. Publiekstrekkers zijn dit jaar The Houdini's feat. Anton Goudsmit, Sven Hammond en de Amerikaanse gitarist Larry Carlton. Daarnaast is in beide centra veel muziek op straat en in de cafés te zien en te horen, onder het motto Jazz in the City. 
Jongeren
De organisatie probeert nadrukkelijk jongeren met jazzmuziek in aanraking te brengen. Dit gebeurt met workshops op basisscholen en de contest Beste Singer-Songwriter van Zeeland. Daarnaast moet het optreden van het Nederlands Jeugd Jazz Orkest de aanzet geven tot de de oprichting van een Zeeuws Jeugd Jazz Orkest.
ZeelandJazz-ZNO160513DC

Symbolische boottocht

Op donderdag 16 juni verplaatst het festival zich met een symbolische boottocht naar Middelburg. De zondag daarop wordt ZeelandJazz afgesloten door New Cool Collective met Mark Reilly, bekend van Matt Bianco. 
© OZ
Krachten
Vorig jaar is besloten de krachten te bundelen. Op deze manier is het festival een aantrekkelijke partner voor subsidiënten en sponsoren. Daarnaast leveren de gezamenlijke programmering en publiciteit een kostenbesparing op. 
Vrijwilligers
Er zijn zo'n 100 vrijwilligers actief tijdens het festival. ZeelandJazz werkt intensief samen met Porgy en Bess, Muziekpodium Zeeland, Scheldetheater, Zeeuwse Muziekschool, Stichting Toonbeeld, JASZ en Stichting Jazzclub Zeeuwsch-Vlaanderen.