Duo blijft vast voor wraakactie dodelijke schietpartij Terneuzen

Duo blijft vast voor wraakactie dodelijke schietpartij Terneuzen
Duo blijft vast voor wraakactie dodelijke schietpartij Terneuzen © OZ
© OZ

Emotioneel pleidooi

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg vond de verdenking te ernstig om de twee voorlopig vrij te laten. Ondanks een emotioneel pleidooi van één van de mannen, de 38-jarige Rachid B. "Ik ben een sterke en stoere man, maar het raakt me in het hart". Ook zijn vrouw en kinderen zouden het zwaar hebben vanwege zijn gevangenschap.

Voorarrest

De advocaat van Rachid B., Mark Dunsbergen, verzocht om voorlopige vrijlating van zijn cliënt. Die zit 17 maanden in voorarrest en dat zou volgens de advocaat wel eens langer kunnen worden dan straf die hij eventueel krijgt. Ook de advocaat van de andere verdachte deed zo'n verzoek. Maar de rechtbank honoreerde de verzoeken dus niet.

Vuurwapens en verhoren

Voordat de rechtszaak  op 25 augustus inhoudelijk wordt behandeld is er nog meer onderzoek nodig. Een aantal getuigen moet nog worden gehoord, een onderzoek naar vuurwapens zal worden afgerond en telefonische gesprekken moeten worden uitgewerkt.  
Rechter in de rechtbank (archief)
Rechter in de rechtbank (archief) © OZ
Dwarslaesie
De twee verdachten zouden op 16 december 2014 het slachtoffer hebben neergeschoten, die toen net op vrije voeten was. De man liep hierbij een dwarslaesie op en kan waarschijnlijk nooit meer lopen.
Rivaliserende groepen
De schietpartijen eind vorig jaar, zouden het gevolg zijn van een jarenlange vete tussen twee rivaliserende groepen in Terneuzen. In beide groepen zitten mensen van Antilliaanse, Nederlandse, Turkse en Oost-Europese afkomst.