Middelburg een heel weekend in teken van jazz (video)

Middelburg een heel weekend in teken van jazz (video)
Middelburg een heel weekend in teken van jazz (video) © OZ
Zeeland Jazz Weekend

Centrum

MIDDELBURG - Het Abdijplein is dit weekend festivalhart van ZeelandJazz. Zaterdagmiddag speelden er op verschillende plekken bandjes. Zondag is er 's ochtends een jazzkerkdienst. Het festival wordt zondagavond afgesloten.
Krachten
Vorig jaar is er besloten om de krachten te bundelen. Op deze manier is het festival een aantrekkelijke partner voor subsidiënten en sponsoren. Daarnaast worden er door de gezamenlijke programmering en publiciteit kosten bespaard. Het publiek kan zo een aantrekkelijk programma worden geboden en een groot muziekfestival blijft op deze manier behouden voor Zeeland.
Vrijwilligers
Er zijn zo'n 100 vrijwilligers actief tijdens het festival. En er wordt intensief samengewerkt met Porgy en Bess, Muziekpodium Zeeland, Scheldetheater, Zeeuwse Muziekschool, Stichting Toonbeeld, JASZ en Stichting Jazzclub Zeeuwsch-Vlaanderen.

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">
Middelburg een heel weekend in 't teken van Jazz
Middelburg een heel weekend in 't teken van Jazz © OZ
Terneuzen
ZeelandJazz begon op 9 juni in het Scheldetheater in Terneuzen met 'Italian Opera Meets Jazz'. In het weekend was er als vanouds blues, jazz op straat en in de cafés. In de afgelopen week werden ook allerlei educatieve evenementen georganiseerd. Zo werden er bijvoorbeeld gastlessen gegeven op basisscholen. Vrijdag ging het festival verder in Middelburg. Zondag is de afsluitende dag op het Abdijplein met onder anderen een optreden van saxofonist Lee Konitz en New Cool Collective met Mark Reilly, bekend van Matt Bianco.
Lee Konditz
Lee Konditz © OZ