Zeeland wordt wakker: xtc, minibikes en vliegenoverlast

Zeeland wordt wakker: xtc, minibikes en vliegenoverlast
Zeeland wordt wakker: xtc, minibikes en vliegenoverlast © OZ
© oz

Xtc

OOST-SOUBURG - De Jonge Democraten (JD), de jongerenvereniging van D66, gaan tijdens Bevrijdingsfestival in Vlissingen flyeren voor de komst een drugstestpunt. In Zeeland is er geen plek om bijvoorbeeld xtc-pillen te testen en dat is volgens de JD en ook het Trimbos-instituut gevaarlijk.
Bo en Mink Remijn klaar voor NK Minibike
Bo en Mink Remijn klaar voor NK Minibike © OZ

Minibike

Bo en Mink Remijn (12 en 11 jaar) zijn klaar voor het NK Minibike. De broers uit Heinkenszand doen donderdag mee aan de wedstrijd die in Goes verreden wordt.
ITEM NK minibikes
© OZ

Vliegenoverlast

Afvalverwerker Indaver heeft maatregelen genomen om vliegenoverlast in Nieuwdorp te voorkomen. Inwoners werden de afgelopen jaren geteisterd door zwermen grote vliegen.
ITEM vliegenoverlast Nieuwdorp
Telefoon (archief)
Telefoon (archief) © OZ

HappyHier

Door het bos lopen of een strandwandeling kan je gelukkiger doen voelen dan een dag op kantoor. En een borrel in de kroeg kan leuker zijn dan een broodje kaas eten met je collega's. Maar waar en met wie ben je nou het gelukkigst. Dat willen wetenschappers van de Wageningen UR onderzoeken met hun app HappyHier.
Radioreportage HappyHier
Weer
Vanochtend is het vooral landinwaarts fris met lokaal vorst aan de grond. Wel is het zonnig waardoor de temperatuur snel oploopt. Vanmiddag zijn er naast flinke zonnige perioden ook wat stapelwolken. Het wordt 15 tot 17 graden, in de loop van de middag wordt het door zeewind aan de kust wat frisser.
LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!