Zeeland wordt wakker: boze rappers, palingbroodje en taxioorlog

Zeeland wordt wakker: boze rappers, palingbroodje en taxioorlog
Zeeland wordt wakker: boze rappers, palingbroodje en taxioorlog © oz
Still uit videoclip van Beergang
Still uit videoclip van Beergang © YouTube

Rappers

OOST-SOUBURG - Enkele Zeeuwse rappers uiten in een videoclip frustratie over het afgelasten van een concert in Middelburg. Het gaat om de rappers van de groep Beergang uit Terneuzen. Ze zouden optreden in het voorprogramma. Maar de concertavond werd afgelast omdat er aanwijzingen waren dat het optreden zou ontaarden in een vechtpartij. 
palingbroodjes
palingbroodjes © OZ

Palingbroodje

Het is een typisch Schouwse traditie die weer herleeft dankzij Facebook: het palingbroodje. Een vishandel in Moriaanshoofd maakt de broodjes één keer in de maand en via Facebook gaat dat als een lopend vuurtje rond. Zodat meestal honderden broodjes over de toonbank gaan, want ze zijn bijzonder, zegt deze klant. 
BUL Broodje paling
Taxibordje
Taxibordje © OZ

Taxioorlog

Sinds 1 januari zijn de regels om een taxibedrijf te beginnen versoepeld. De nieuwkomers op de markt worden 'vrije of eigen rijders genoemd'. Volgens sommige Zeeuwse taxichauffeurs is hun opkomst het begin van een ware Zeeuwse taxioorlog.
Reportage over taxioorlog
Inbreker probeert binnen te komen
Inbreker probeert binnen te komen © OZ

Inbrekers

In de hele maand mei wordt aandacht besteed aan het buiten je huis laten van inbrekers, tijdens de nationale inbraakpreventieweken. Behalve voorlichting over hoe je je huis het beste kunt weren tegen inbrekers wordt er dit jaar volgens Coen Staal van de Inbraakpreventieweken vooral aandacht besteed aan de emotionele kant van een inbraak.
BULL Nationale inbraakpreventieweken
LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee