Recordaantal bezoekers Bevrijdingsfestival

Recordaantal bezoekers Bevrijdingsfestival
Recordaantal bezoekers Bevrijdingsfestival © OZ

VLISSINGEN - — Jeffrey Beenhouwer (@jeffbeenhouwer)
">

Enkele aanhoudingen

"De binnenstad van Vlissingen kon het goed hebben", zegt Bakker over het bezoekersaantal. Hij is zeer tevreden over de verloop van het gratis festival. Afgezien van een aantal arrestaties is het festival rustig verlopen.

Topdrukte Liberty Dance Stage

Voor korte tijd was de toegang tot podium Liberty Dance afgesloten vanwege de drukte. Er konden tijdelijk geen nieuwe bezoekers bij, totdat een aantal het podium op de Spuikom had verlaten. Verder hoefde de organisatie geen maatregelen te nemen vanwege het recordaantal festivalgangers.

— Cultuurwerf (@cultuurwerf)
">

Landelijk record

Ook landelijk was een sprake van een record: 1 miljoen bezoekers verspreid over alle bevrijdingsfestivals. Vorig jaar waren dat er veel minder, ook in Zeeland. Dat was vooral te wijten een het regenachtige weer. Dit jaar waar was voor bijna iedereen een vrije dag vanwege Hemelvaart, dit in tegenstelling tot 2015.

Meer nadruk op vrijheid

Het festival in Vlissingen had een iets andere opzet dan vorige jaren. Zo waren er meer activiteiten om de nadruk op het thema vrijheid te leggen. "Het moest niet gewoon een muziekfeestje worden. We wilden mensen in verschillende sferen het gevoel van de vrijheid laten voelen."
Interview met Onno Bakker

Speeddaten veteranen

Zo vertelden veteranen hun verhaal tijdens het zogenoemde speeddaten. Verder werden er op de verschillende podia verhalen van ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog voorgelezen.

— Cultuurwerf (@cultuurwerf)
">