Huisartsenpost wil naar Middelburg (video)

Huisartsenpost wil naar Middelburg (video)
Huisartsenpost wil naar Middelburg (video) © Omroep Zeeland
reacties verhuizen HAP
Ziekenhuis
De huisartsenpost zit nu nog bij het ziekenhuis in Vlissingen. Het pand waarin de post zit, wordt gesloopt bij de verbouwing van het ziekenhuis. Dus een verhuizing was al aan de orde. Volgens het bestuur van de HAP is Middelburg een logische keuze omdat ook de huisartsen uit de gemeente Veere zich bij de HAP hebben aangesloten en biedt de centrale ligging van Middelburg veel voordelen. Zo hoeven de toeristen uit bijvoorbeeld Domburg of Vrouwenpolder niet meer naar Vlissingen, maar kunnen ze dichterbij terecht. In Middelburg.
Persverklaring
Het bestuur van de HAP heeft een persbericht verspreid en wil daar verder niet op reageren. ‘Op basis van een analyse van gemiddelde reistijden vanuit de Walcherse woonkernen en het gemiddeld HAP-bezoek is gebleken dat een centraal gelegen locatie op Walcheren, in Middelburg het meest optimaal is. Voor vrijwel alle Walcherse woonkernen wordt de reistijd naar en vanaf de HAP dan korter’, laat het bestuur weten. 
© OZ

Onder voorbehoud

Het is de bedoeling dat de nieuwe centrale huisartsenpost samen met huisartsenpraktijken en een apotheek in een nieuw pand komt. ‘Dit vraagt om grondige voorbereiding en afstemming op bouwkundige en financiële aspecten. Het besluit is daarom onder voorbehoud, in de verwachting dat het voorbereidingstraject positief afgerond zal worden; pas daarna kan het besluit vertaald worden in een definitief bouwplan’, laat het bestuur van de HAP weten.