Code oranje: risico op natuurbranden groot

Code oranje: risico op natuurbranden groot
Code oranje: risico op natuurbranden groot © OZ
© OZ
Code Oranje

Stookverbod

OOST-SOUBURG - In alle Zeeuwse bossen, duinen en overige natuurgebieden geldt een stookverbod. Roken wordt afgeraden. Omwonenden van natuurgebieden wordt aangeraden blusmiddelen bij de hand te houden. Dat kan variëren van een brandslang tot een emmer water.

Risicogebieden

Volgens de VRZ zijn er vijf zeer kwetsbare gebieden: De Kop van Schouwen, de Schotsman op Noord-Beveland, de Manteling op Walcheren, het Axelsche Bos en Waterwingebied Sint Jansteen.
© OZ

Zomerse temperaturen

Het komende weekend worden naar verwachting zomerse temperaturen bereikt. Door de vele zonneschijn is de natuur droog en geldt een verhoogd risico op een brand. Op de speciale website van de veiligheidsregio vindt u meer informatie. 

Heidebrand

Op dezelfde dag dat er in Zeeland code oranje werd ingesteld, gebeurde hetzelfde ook in Gelderland en daar is ook op diezelfde dag brand uitgebroken op de hei bij Hoog Soeren. De brandweer rukte vrijdagochtend uit met in totaal vijf bluswagens en een waterwagen. Ook assisteerde de politiehelikopter vanuit de lucht. Rond het middaguur kregen de brandweermannen het vuur onder controle.

— Politiehelikopter (@DePolitieheli)
">