Driestuiversopera past perfect in oude fabriek Nieuwerkerk (video)

Driestuiversopera past perfect in oude fabriek Nieuwerkerk (video)
Driestuiversopera past perfect in oude fabriek Nieuwerkerk (video) © Theatergroep Zierik
driestuiversopera Zierikzee

Droom

Het maken van een muzikaal spektakel op een unieke locatie is voor regisseur Cees Möhlmann een droom die uitkomt. 
Omvangrijk
Vanaf vorig jaar zomer wordt er al meerdere malen in de week gerepeteerd, onder  leiding van regisseur Cees en zijn vrouw Elly Möhlmann. Omdat het zo'n omvangrijke productie is, krijgen ze professionele ondersteuning van zangcoach Marian Meeusen en spelcoach Diane Nijweide.

Theater

Regisseur Möhlmann heeft al meerdere spektakelstukken op zijn naam staan zoals de Historische Spelen Zierikzee, en veel theaterstukken bij Theatergroep Zierik.
Het kanonnenlied

Premiere

De Driestuiversopera gaat 25 mei in premiere in de voormalige cichoreifabriek in Nieuwerkerk. Meer informatie is te vinden op: www.theatergroepzierik.nl
cichoreifabriek Nieuwerkerk
cichoreifabriek Nieuwerkerk © Theatergroep Zierik
Eigen hachje
De Driestuiversopera is een muzikaal toneelstuk uit 1928 en is over de hele wereld gespeeld. Het is een toneelstuk vol humor, met liedjes, dus geen opera in de traditionele zin van het woord. Bertolt Brecht schetst in de Driestuiversopera een maatschappij zonder normen en waarden waarin iedereen enkel aan zijn eigen hachje denkt. 

Scherpe teksten

“Eerst komt het vreten, dan pas de moraal” is een uitspraak van zijn hand. Met zijn scherpe teksten legde hij de vinger op de zere plek als het om westerse corruptie en hypocrisie ging. Wat dat betreft hebben zijn teksten niets aan actualiteit ingeboet.  
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht © bundesarchiv
Vluchten
Brecht was dichter, schrijver, toneelregisseur en toneelcriticus. In 1933 vluchtte Brecht uit Duitsland omdat het naziregime zijn werk verbood en kwam na omzwervingen in Amerika terecht. Ook dat continent moest hij verlaten omdat de Verenigde staten hem verdacht van communistische activiteiten. Hij vestigde zich daarna in Oost-Berlijn, waar hij uiteindelijk op 56-jarige leeftijd aan een hartinfarct overleed.