Kerkhove vecht zich naar halve finale in Tunis

Kerkhove vecht zich naar halve finale in Tunis
Kerkhove vecht zich naar halve finale in Tunis © Orange Pictures
Pijnlijke nederlaag voor Lesley Kerkhove in Rabat
Pijnlijke nederlaag voor Lesley Kerkhove in Rabat © OZ
Vijf games op rij
Kerkhove begon goed aan de wedstrijd tegen de linkshandige Reix en kwam op een 2-0 voorsprong. Daarna nam de Française het heft in handen door vijf games op rij te winnen en de set met 6-3 naar zich toe te trekken. Kerkhove had vooral moeite met haar service en sloeg in de eerste set vijf dubbele fouten.

Comeback

Ook in het begin van de tweede set kon Kerkhove geen potten breken in haar servicegames en daar profiteerde Reix van. Het werd 4-1 voor de 27-jarige Française, die op weg leek naar een eenvoudige zege. Kerkhove dacht daar anders over. Nu won zij vijf games achter elkaar en won zo de set met 6-4. 

Derde set

Ook de beslissende derde set was er één van uitersten. Het ging tot 2-2 gelijk op, vervolgens liep Kerkhove weg bij Reix en kwam met 5-2 voor, maar nu toonde de Française weer veerkracht door terug te komen tot 5-4. Verder liet Kerkhove het niet komen. Ze plaatste de beslissende break en won zo de wedstrijd.

Halve finale

Reix is voor Kerkhove de derde Française op rij die ze klopt in Tunis. In de eerste ronde zette ze Fiona Codino met 6-1 6-0 opzij en in de twee ronde was ze net iets sterker dan Chloe Paquet (3-6 6-3 7-5). In de halve finale speelt ze zaterdag tegen de Zwitserse Romina Oprandi, die als tweede is geplaatst.

Roland Garros

Het toernooi in de Tunesische hoofdstad is voor Kerkhove de generale repetitie voor haar eerste deelname aan het kwalificatietoernooi van Roland Garros. De voorronde voor het Grand Slam toernooi in Parijs begint op Tweede Pinksterdag (16 mei).