Souburger wint Zeeuws Kampioenschap Snooker

Souburger wint Zeeuws Kampioenschap Snooker
Souburger wint Zeeuws Kampioenschap Snooker © OZ
Zeeuws kampioen snooker
Zeeuws kampioen snooker © OZ

Tweevoudig winnaar

GOES - Van Renswoude trof in de kwartfinale de tweevoudig winnaar Marcel Mouwen. Die kwam eerst op voorsprong, maar werd uiteindelijk toch nog verslagen. Mouwen miste in de slotfase de bruine bal, waarna Van Renswoude achtereenvolgens de kleuren bruin, blauw, roze én zwart potte.

Nachtwerk

In de halve finale speelde Van Renswoude tegen Wilko Korsuize uit Goes, maar die had vanwege nachtwerk maar drie uur slaap gehad en dat bleek toch wel erg weinig, waardoor hij een makkelijke partij was voor Van Renswoude.

Lastig

Atong Wu uit Vlissingen was zijn tegenstander in de finale. Wu speelde zijn beste partij van de dag en met diverse snookers maakte hij het knap lastig voor Van Renswoude. Maar de Souburger bleek uiteindelijk toch te sterk voor de Vlissinger.

Laatste bal

Op een gedeelde derde plaats stonden de Goesenaren André Janse en Wilko Korsuize. Janse verloor zijn halve finale eerder die dag van Wu in een spannende wedstrijd. De twee spelers gingen lang gelijk op en met een tussenstand van 2-2 en alleen de zwarte bal nog op tafel hing alles af van die laatste bal. Wu wist de zwarte bal te potten via de band naar de andere kant in de midden pocket. 

Titelverdediger

Het kampioenschap werd gehouden in Sport Pub Goes. Het kampioenschap moest het doen zonder de titelverdediger van vorig jaar, Danny Cheuk-á-Lam uit Heinkenszand. Ook de nummer twee van vorig jaar Frans Diepstraten uit Vlissingen was er niet bij.