Zeeland wordt wakker: lammetje, wijnflessen en pokken

Zeeland wordt wakker: lammetje, wijnflessen en pokken
Zeeland wordt wakker: lammetje, wijnflessen en pokken © OZ
Bont lammetje geboren op moederdag
Bont lammetje geboren op moederdag © OZ

Natuurwondertje

OOST-SOUBURG - In de Schaapskooi bij Heinkenszand is op moederdag een bijzonder lammetje geboren. Het bijzondere zit hem in het feit dat zowel de moeder als de vader van het bonte lammetje wit is. Volgens de Schaapskooi is er maar een kans van 1 op 1000 dat zoiets gebeurt.
© Wijnhoeve De Kleine Schorre

Wijnoogst

De wijnoogst van 2015 is gered door de maand oktober, zegt wijnboer Johan van de Velde uit Dreischor. Doordat september zo nat was, moest de boer het van een langer seizoen hebben en dat is gelukt. Hij begint deze week met bottelen.
Algen-boot
Algen-boot © OZ

Pokken

Bij Port Zélande wordt een test gedaan met een milieuvriendelijke methode om boten algen- en pokkenvrij te houden. Het werkt met een kleine machine die trillingen veroorzaakt in plaats van met het chemische antifouling.
OZ © Desiree Hoondert

Strandhuisjes

Een aantal eigenaren van Walcherse strandhuisjes heeft het afgelopen weekend niet kunnen geniet van hun bezit. Door werkzaamheden op het strand zijn hun huisjes nog niet geplaatst. We zochten Hans Scheers op...

Weer

Het is vanochtend zonnig en het wordt snel warmer. Vanmiddag komt er vanuit het zuiden wat sluierbewolking binnendrijven, maar de zon kan hier nog goed doorheen schijnen. Het wordt maximaal 22 tot 24 graden.