Groene Ster brengt VC Vlissingen dieper in de problemen (video)

Groene Ster brengt VC Vlissingen dieper in de problemen (video) © OZ
Groene Ster - VC Vlissingen
HEERLEN - VC Vlissingen pakte in de 18e minuut een 0-1 voorsprong. Josimar Pattinama zag zijn afstandsschot van richting veranderd worden en zo achter de Groene Ster-doelman verdwijnen. Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg via Kenny Tokaya op gelijke hoogte. Diezelfde Tokaya tekende in de 71e minuut voor de winnende treffer: 2-1.

Groene Ster Vlissingen Thomas Ragut

Pietersma
Bij Vlissingen ontbrak keeper Ariën Pietersma, die ook niet op de bank zat. Volgens trainer Ruud Pennings is er na overleg besloten dat de doelman thuis mocht blijven. Joan van Belzen stond in Heerlen onder de lat. Volgende week zit Pietersma weer bij de selectie.
Ranglijst
Door de nederlaag wipt Groene Ster over VC Vlissingen heen op de ranglijst. Met 26 punten staat Vlissingen nu 12e. De voorsprong op Baronie, dat wel wist te winnen, is met nog één wedstrijd te gaan twee punten. De achterstand op Groene Ster bedraagt ook twee punten.

Groene Ster Vlissingen Ruud Pennings

Beroepszaak
VC Vlissingen wacht nog op de uitspraak van de beroepszaak dat het heeft aangetekend tegen de straf die het opgelegd kreeg na de wedstrijd tegen UDI'19. Vanwege vermeende doodsbedreigingen aan het adres van de arbitrage kreeg de club vier punten in mindering. Alleen als VC Vlissingen die punten terugkrijgt kan het zich nog rechtstreeks handhaven in de hoofdklasse.