Nancy van de Ven: 'Ik ga nu vol voor de wereldtitel'

Nancy van de Ven: 'Ik ga nu vol voor de wereldtitel'
Nancy van de Ven: 'Ik ga nu vol voor de wereldtitel' © OZ
Nancy van de Ven
Nancy van de Ven © OZ

AUDIO Nancy van de Ven over de derde GP van Duitsland en haar kansen op de wereldtitel.

Nancy van de Ven
VLISSINGEN - GP Duitsland
In elke Grand Prix wedstrijd haalde Nancy van de Ven tot nu toe het podium. Na een derde plaats in Qatar, en de overwinning in Valkenswaard, volgde nu opnieuw een derde plaats in Duitsland. ''Er had dit weekend meer ingezeten. Ik ben dan ook niet helemaal tevreden. Ik heb veel aan kop gereden en de winst heeft er in beide wedstrijden ingezeten.'' De zege in Duitsland ging naar Livia Lancelot die in beide manches de snelste was. 

VIDEO Nancy van de Ven komt net te kort in eerste manche GP Duitsland

Eerste Manche Duitsland

— MXGP (@mxgp)
">
Lancelot-Van de Ven
In het algemeen klassement staat diezelfde Lancelot op nummer één met 136 punten. Nancy van de Ven heeft er elf minder en staat tweede. ''Of zij een maatje te groot is? Nee, ik heb haar in Valkenswaard ook verslagen. Bovendien weet ik dat ik de snelheid heb om haar te kunnen verslaan als het allemaal meezit.'' Eerder zei Nancy van de Ven op het Zeeuws Sportgala, waar ze verkozen werd tot sportvrouw van het jaar dat ze merkt dat de verwachtingen rondom soms wél erg hoog zijn. Haar vader Giel merkte toen ook gelijk op dat ze nog absoluut geen wereldkampioen zou gaan worden. 
VIDEO Van de Ven bij het Zeeuws Sportgala over kansen wereldtitel
Van de Ven bij Sportgala

Puntentelling

Het verschil tussen Van de Ven en Lancelot is na drie wedstrijden dus 'slechts' elf punten. Bij het WK motocross krijg je voor elke gewonnen manche 25 punten, de nummer twee krijgt er 22 en de nummer drie 20. Daarna loopt het aantal punten per positie sterk af. Het is niet zo dat je een slechte wedstrijd mag wegstrepen zoals bij vele andere sporten. Alle punten tellen. De wereldkampioen van 2012,2013,2014 en 2015 lijkt daarom al afgeschreven. De Italiaanse Fontanesi staat achtste. ''Die is inderdaad helemaal weg. Het zal een strijd worden tussen mij en Lancelot'', aldus Nancy van de Ven. 

Voordeel

Nancy van de Ven vindt ook dat ze een goede kans maakt op de wereldtitel omdat er nog twee GP's volgen met zandbanen. In Italië op 25/26 juni, en tijdens de laatste GP in Assen (27/28 augustus). 'Dat is in mijn voordeel. Daar ben ik beter dan de rest.'' De andere twee Grand Prix's zijn in Frankrijk (4,5 juni) en Zwitserland (28/29 augustus).

VIDEO Sfeerverslag rondom Nancy van de Ven bij de GP van Valkenswaard

Motocross-Nancy-ZNO160329CB