Delta stopt met aanbieden mobiele telefonie

Delta-mobiel gestaakt
Delta-mobiel gestaakt © Fotobewerking Omroep Zeeland
Herzien
Volgens Delta gaat het bedrijf zijn rol op de mobiele telefoonmarkt ‘herzien’. Totdat duidelijk is wat de toekomst op dat vlak is, neemt het bedrijf geen nieuwe klanten aan. Bestaande klanten kunnen zeker tot 1 september gebruikmaken van de mobiele diensten bij het energiebedrijf. Het contract met provider KPN, het netwerk waar Delta gebruik van maakt, loopt namelijk in september af. Delta zoekt nog naar een nieuwe provider om eventueel de mobiele tak mee voort te zetten. “Dan kunnen we onze bestaande klanten mogelijk een nieuwe aanbieding doen”, aldus een woordvoerder. 
Zeeuws
Een kleine 3000 klanten maken gebruik van één van de sim-only abonnementen. Met het aanbod hoopte Delta in te spelen op specifieke kenmerken van de Zeeuwse regio en haar bestaande klanten. Zo kan er bijvoorbeeld tegen Nederlands tarief gebeld worden in België en bellen abonnees onderling gratis met elkaar. "We zoeken naar een goed alternatief om onze mobiele telefonie voort te zetten, maar dat is er nog niet", vertelt de woordvoerder.
Doorstart?
Of die voor Zeeland specifieke voorwaarden ook na een mogelijke doorstart van de mobiele tak gaan gelden, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat mobiele telefonie geen prioriteit heeft binnen het bedrijf. Er wordt de laatste tijd nauwelijks nog reclame gemaakt voor de sim-only abonnementen en de focus ligt vooral op het versterken van het internet en de digitale televisie.