Het leek een ramp bij Dow, maar het was een oefening (video)

Het leek een ramp bij Dow, maar het was een oefening (video)
Het leek een ramp bij Dow, maar het was een oefening (video) © oz
Veiligheid Goederenvervoer

DB Cargo

TERNEUZEN - Drie dagen lang praten vervoerders, chemische bedrijven en de Veiligheidsregio over de veiligheid van het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Maar het blijft niet bij praten alleen, er wordt ook geoefend tijdens de jaarlijkse Rail Safety Days plaats. Het is een initiatief van goederenvervoerder DB Cargo om kennis over het spoorvervoer van gevaarlijke stoffen te vergoten. Dit keer vinden de Rail Safety Days plaats bij Dow in Terneuzen, waar DB Cargo kind aan huis is.

Actueel thema

Veiligheid op het spoor is een actueel thema dat op brede politieke en maatschappelijke belangstelling kan rekenen, zeker na een incident met gevaarlijke stoffen. De industrie, railtransportbedrijven en infrabeheerder werken de laatste jaren nauw samen om de kans op een ongeval te beperken.

Veiligste manier

Volgens DB Cargo is railgoederenvervoer de veiligste manier van vervoer voor gevaarlijke stoffen. Het bedrijf is één van de grootste spoorwegvervoerders die door heel Europa met gevaarlijke stoffen rijdt. DB Cargo loopt regelmatig tegen verschillen in regelgeving en systemen aan en hoopt dat de Europese wetgeving voor het spoorvervoer meer in harmonie komt.