Swingend van Terneuzen naar Middelburg (video)

Swingend van Terneuzen naar Middelburg (video)
Swingend van Terneuzen naar Middelburg (video) © oz
Jazzboot
TERNEUZEN - Krachten
Vorig jaar is er besloten om de krachten te bundelen. Op deze manier is het festival een aantrekkelijke partner voor subsidiënten en sponsoren. Daarnaast worden er door de gezamenlijke programmering en publiciteit kosten bespaard. Het publiek kan zo een aantrekkelijk programma worden geboden en een groot muziekfestival blijft op deze manier behouden voor Zeeland.
Concerten
De passagiers die meevaren over de Westerschelde hebben tijdens de overtocht genoten van twee concerten. Eerst de prachtige Zeeland Suite van Jeroen van Vliet en daarna een optreden van zanger Jeroen Zijlstra en zijn band.
© OZ
Zeeland Suite
De uitvoering van de Zeeland Suite past perfect op een Jazzboot. De moderne Zeeland Suite is een vervolg op de suite zoals die in 1977 plaatsvond op diverse buitenlocaties in Zeeland. Een klassieker en mijlpaal in de Nederlandse jazzgeschiedenis. De muziek is een hommage aan Zeeland en het Zeeuwse landschap.
© OZ
Jeroen Zijlstra
De liedjes van Jeroen Zijlstra zijn doortrokken van heimwee. Heimwee naar meisjes die Stella of Anna Susanna heten, naar sliptong met friet, naar kotters op zee. Vaak heeft de wereld in die liedjes zich verengd tot de smalle grens van land en zee. De zanger zijn liefde voor het bezingen van de zee is gevormd in de jaren dat hij op een vissersboot de Noordzee bevoer en het leven werd bepaald door het binnenhalen van netten en wachtlopen in de nacht.