Sportieve en financiële problemen bij VC Vlissingen (video)

Sportieve en financiële problemen bij VC Vlissingen (video)
Sportieve en financiële problemen bij VC Vlissingen (video) © OZ
Problemen-Vlissingen-1-ZNO160509PT
VLISSINGEN - Te hoge vergoedingen
De problemen van VC Vlissingen zijn ontstaan bij de onderhandelingen met spelers aan het eind van vorig seizoen. Toen zijn er overeenkomsten gesloten waarin een te hoge financiële belofte aan spelers is gedaan (de grootverdieners in de selectie staan voor 1300 euro netto per maand op de loonlijst van de Stichting Spelers Vlissingen).

Een derde uitbetaald

Voorzitter Reijnierse was bij die onderhandelingen vanwege gezondheidsklachten niet betrokken. Hij zegt dat de spelers nu maandelijks één derde deel van hun vergoeding ontvangen en zegt toe dat VC Vlissingen uiterlijk in oktober het beloofde geld allemaal uitbetaald zal hebben. Voor volgend seizoen zet hij in op een forse daling van de betalingen. 
Onrust
De financiële problemen zorgen voor onrust in de selectie van VC Vlissingen, al wuiven spelers en trainer dat weg. Door de slechte prestaties van de afgelopen tijd verkeerd VC Vlissingen in acute degradatienood in de Hoofdklasse B. Het lijkt een gevolg van de onzekerheid op financieel gebied, maar de betrokkenen zeggen zich vooral op het voetbal te willen richten.
Problemen-Vlissingen-2-ZNO160509KT
Selectie
In februari sprak VC Vlissingen op de website de wens uit om in maart de selectie voor het komend seizoen rond te hebben. Dat is nu nog altijd niet het geval. Een speler die eerder aangaf te zullen blijven, Josimar Pattinama, vertrekt naar Hoek. Spelers als Khalid El Hattach, Regilio Pinas, Salim Ben Sellam en Abdoe Abdendi hebben ook aangegeven naar een andere club uit de willen zien, al ziet voorzitter Rens Reijnierse dat vooral als onderdeel van het spel. Ook trainer Ruud Pennings maakt zich nog geen zorgen.
Problemen-Vlissingen-3-ZNO160509IK
15 juni
Reijnierse en Pennings bemoeien zich allebei actief met het samenstellen van de selectie van voor volgend seizoen. Ze hebben daar nog ruim een maand de tijd voor. Op 15 juni sluit de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal. 
Trainer Ruud Pennings heeft vertrouwen in de toekomst bij VC Vlissingen
Trainer Ruud Pennings heeft vertrouwen in de toekomst bij VC Vlissingen © OZ